Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

(video) Ilan Shor a confirmat intenția Băncii de Economii de a achiziționa Unibank

(video) Ilan Shor a confirmat intenția Băncii de Economii de a achiziționa Unibank Sursa foto: bem.md

Astăzi, 10 septembrie 2014, a avut loc un briefing cu presa, susținut de Ilan Shor, președinte al Consiliului de administrare al Băncii de Economii(BEM) și Viorel Bârcă, președinte interimar BEM.

În cadrul briefingului cei doi au confirmat că Banca de Economii a depus documentele la Banca Națională a Moldovei în vederea obținerii permisiunii pentru cumpărarea a 100% din acțiunile Unibank.

Acționarii Băncii de Economii au pus în sarcina conducerii băncii lărgirea businessului și creșterea cotei de piață. Achiziționarea a 100% din acțiunile Unibank va permite utilizarea potențialului unei bănci cu dezvoltare rapida, cum este Unibank (in special în domeniul IT și al afacerilor cu carduri) pentru eficientizarea activității și dezvoltarea Băncii de Economii. Astfel vor fi realizate sarcinile puse de acționari în privința eficientizării activității băncii în cel mai scurt termen.

Ilan Shor a declarat că în urma acestei tranzacții, activele grupului bancar format vor crește esențial. Acesta va deveni instituția financiară nr.1 în Republica Moldova.

De asemenea s-a menționat că în urma cumpărării acțiunilor Unibank, pachetul de acțiuni al statului în Banca de Economii, de 33,3%, nu va suferi schimbări. Mai mult, în rezultatul tranzacției, pachetul statului se va scumpi considerabil.

Grupul bancar format în urma tranzacției planificate, va avea cea mai largă rețea de reprezentanțe, va dispune de cele mai avansate tehnologii, va oferi produse bancare dintre cele mai avantajoase și, nu în ultimul rând, se va mândri de cea mai profesionistă echipă.

La întrebarea referitor la prețul tranzacției, dl Shor a relatat că prețul va fi stabilit ulterior la bursă. De asemenea Ilan Shor a afirmat că tranzacția va fi efectuată din resursele proprii ale BEM.

Urmăriți în continuare briefingul susținut astăzi de către Ilan Shor și Viorel Bârcă.

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare