Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

(video) Dacian Cioloș: “Există o bancă importantă din România care este gata să investească în Republica Moldova”

(video) Dacian Cioloș: “Există o bancă importantă din România care este gata să investească în Republica Moldova” Sursa foto: gov.md

Declarația a fost făcută de către prim-ministrul României, Dacian Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 25 august la Chișinău, alături de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

“Dincolo de această asistență financiară (la nivel guvernamental), e important să stimulăm și investițiile românești în Republica Moldova mai mult decât am făcut-o pînă acum. Republica Moldova are acest acord de asociere cu Uniunea Europeană, care include și un acord de liber schimb, deci există perspective pentru o prezență mai intensă a Republicii Moldova pe piața românească și europeană. România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și cred că avem ingredientele necesare, în măsura în care reformele continuă pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, să încurajăm și investitori români, atât companii de stat puternice, dar și investitori privați. (…) Știu că există deja o bancă importantă din România care este gata să vină să investească aici. Vom încuraja și alți investitori privați”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea prim-ministrul României s-a referit și la crearea unui fond de garantare a investițiilor în IMM:

“Suntem gata să începem să lucrăm la deschiderea unei filiale a fondului de garantare și creditare a întreprinderilor mici și mijlocii din România, care să-și deschidă o filială în Republica Moldova pentru a finanța proiectele IMM-urilor”.

Vedeți în continuare imagini video de la conferința de presă la care s-au făcut declarațiile de mai sus. Sursa imagini - privesc.eu

Sursa: privesc.eu / bancamea.md

Noutăți similare