Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

(video) Chinezii de la Alibaba dezvoltă tehnologia care va permite înlocuirea parolelor cu un selfie

(video) Chinezii de la Alibaba dezvoltă tehnologia care va permite înlocuirea parolelor cu un selfie Sursa foto: scmp.com / AFP

Gigantul chinez al comerțului online, Alibaba, dezvoltă tehnologia ce recunoaște fața omului și care va permite celor ce vor face cumpărături de pe telefonul mobil să înlocuiască parolele cu un selfie, scrie nocash.info.ro 

Tehnologia este dezvoltată de către diviziunea Ant Financial al Alibaba pentru a fi utilizată cu Alipay Wallet și soluția de plată online. Detalii despre momentul lansării acestui serviciu nu au fost încă oferite.

Așa cum smartphone-urile devin alegerea digitală pentru chinezii de rând, gigantul comerțului online Alibaba Group mizează pe dezvoltarea a diferitor tehnologii care vor ușura și vor securiza comerțul online de pe dispozitivele mobile.

În data de 15 martie 2015 la Hannovra, CEO-ul ALibaba, Jack Ma a prezentat un demo pentru combinația tehnologică dintre un selfie și securitatea plăților online.

“Plata online pentru cumpărarea diferitor bunuri este întotdeauna o mare durere de cap. Uiți parola, îți faci griji pentru securitatea plăților. Astăzi noi prezentăm o nouă tehnologie care prezintă modul în care oamenii vor face cumpărături online”, spune Jack Ma.

Tehnologia de recunoaștere a feței cu ajutorul smartphone-ului este soluția propusă de Alibaba Group. Modul cum va funcționa aceasta poate fi vizualizat în video-ul de mai jos.

Jack Ma a cumpărat un timbru poștal de pe Alibaba, scanându-și fața cu ajutorul camerei de pe telefon și confirmând astfel cumpărătura.

Material tradus și adaptat de pe nocash.info.ro

Noutăți similare