Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Victor Țurcan (Victoriabank): Banca nu va prelungi contractul cu președinta Natalia Politov-Cangaș

Victor Țurcan (Victoriabank): Banca nu va prelungi contractul cu președinta Natalia Politov-Cangaș Sursa foto: infotag.md

Luni, la cinci zile după ședința din 20 august, Consiliul de Administrație (CA) al băncii Victoriabank va aduce decizia luată la cunoștința conducerii instituției. Solicitat de reporterul agenției „Infotag”, președintele CA, Victor Țurcan, a spus că întârzierea cu informarea membrilor consiliului despre deciziile luate de CA are legătură cu o delegație peste hotare.

„Dar chiar astăzi, primelor persoane din bancă le vor fi puse pe masă deciziile CA din 20 august, prin care administrarea Victoriabank-ului va fi preluată provizoriu de prim-vicepreședintele băncii, Corneliu Ghimpu”, a precizat Țurcan.

Întrebat despre decizia CA, care o vizează direct pe președinta băncii, Natalia Politov-Cangaș, președintele consiliului a răspuns că CA a format o comisie specială, menită să investigheze calitatea și eficiența președinției doamnei Politov la bancă. Țurcan nu exclude că ulterior banca ar putea trimite materialele acestei comisii la procuratură.

Conducătorul CA a informat că conducerea băncii, reprezentată prin președinte și doi vicepreședinți, a fost invitată la ședința consiliului din 20 august, dar „nici Politov-Cangaș, nici Ghimpu, nici Ludmila Vangheli nu s-au prezentat la ședință, ci au trimis la CA câteva pagini de text cu obiecții și chiar critici la adresa activității membrilor consiliului”, a precizat Țurcan, care a recunoscut că acest gest i-a nemulțumit pe membrii CA.

Conform spuselor lui Țurcan, banca nu va prelungi contractul cu președinta Natalia Politov-Cangaș, care expiră la 23 septembrie.

„În ceea ce privește alți doi vicepreședinți, Ghimpu și Vangheli, acum îmi vine greu să spun ceva concret. Multe depind de comportamentul și poziția pe care aceștia o au acum la capitolul operarea de rectificări la contractele de muncă în vigoare cu ei”, a explicat președintele consiliului.

Agenția „Infotag” a comunicat anterior, cu referire la un acționar al băncii Victoriabank, care deține 15% din acțiuni, că între consiliul și consiliul de administrație al băncii, din mai 2014, există „un lent conflict de interese”.

„La adunarea extraordinară a acționarilor, din mai 2014, s-a decis revederea prevederilor contractelor cu primele persoane din conducerea băncii, ceea ce consiliul a încercat să facă ulterior, dar managerii nu acceptau compromisul, tergiversând acest proces în fel și chip”, a explicat acționarul.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...