Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Victor Țurcan (Victoriabank): "Banca este supusă unui nou atac raider"

Victor Țurcan (Victoriabank): Sursa foto: agora.md

„Victoriabank este ținta unui nou atac raider, condus de președintele Comitetului de conducere, Natalia Politov-Cangaș”. Declarația aparține președintelui Consiliului de Administrație al Victoriabank, Victor Țurcan, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Țurcan, la 12 septembrie Judecătoria Buiucani a emis o decizie de suspendare a Consiliului de Administrație, ca urmare a unei cereri depuse de un acționar minoritar al instituției bancare, scrie agora.md.

„Vineri, judecătoria Buiucani a emis hotărârea de a suspenda decizia Adunării generale a acționarilor din 6 februarie 2014, de a suspenda Consiliul de Administrație, precum și suspendarea mai multor decizii a Consiliului de Administrație care se referă la activitatea băncii, limitele de credite, ancheta de serviciu etc. Această hotărâre judecătorească necesită anumite precizări legate de circumstanțele în care a fost pronunțată. Cererea în instanță a fost depusă de Octavian Bruma, care deține 8 acțiuni la Victoriabank. Aceste domn este șef de departament la Interparis Grup, o companie subsidiară la Asito”, a declarat Țurcan.

Acesta a mai adăugat că situația la Victoriabank s-a tensionat începând cu 20 august când Consiliul de Administrație a decis să suspende relațiile contractuale cu managementul instituției.

„La ședința Adunării generale anuale a acționarilor, din 8 mai 2014, la care s-a examinat activitatea financiară a băncii s-au constatat încălcări financiare cum ar fi acordarea de credite unor firme care nu corespund normelor. De asemenea, acționarii au depistat cheltuieli mari la întreținere. Atunci unii acționari au propus acordarea votului de neîncredere conducerii băncii. Pentru aceasta, însă, nu au fost suficiente voturi. A fost propus să fie creată o comisie care să verifice starea de lucruri. Ca urmare, Consiliul de Administrație și-a îndreptat atenția spre depistarea acestor neajunsuri pentru a stabili cauzele și a identifica soluții. Consiliul a fost nevoit să evalueze drept nesatisfăcătoare activitatea Consiliului de Conducere, în frunte cu Natalia Politov-Cangaș. La 20 august a fost adoptată decizia de suspendare a relațiilor contractuale cu președintele și doi vice-președinți ai Comitetului de Conducere”, a mai adăugat Țurcan.

Sursa: agora.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...