Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

UniCredit planifică să se dezvolte organic în Europa Centrală și de Est

UniCredit planifică să se dezvolte organic în Europa Centrală și de Est Sursa foto: romaoggi.eu

Jean Pierre Mustier, noul CEO al UniCredit, a anunţat că grupul are intenţia să se dezvolte organic în regiunea Europei Centrale şi de Est (CEE), divizie care a adus peste 20% din profitul grupului la ultimele rezultate financiare, scrie Ziarul Financiar.

Mustier, care ţinteşte un profit de 4,7 miliarde de euro în 2019, a trebuit să reducă operaţiunile internaţionale, de când a preluat conducerea grupului bancar în urmă cu un an. El a vândut subsidiara poloneză Pekao, reducând la 14 ţări prezenţa băncii în Europa.

Totuşi, UniCredit rămâne puternică între cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est, trăgându-şi aproape 21% din venituri din regiune, potrivit informaţiilor financiare ale băncii.

În timp ce planul strategic al UniCredit nu include vânzări sau achiziţii, Mustier a arătat că este deschis la mai multe scenarii.

„Planul nostru este să creştem organic. După anul 2019, toate opţiunile sunt pe masă şi vom vedea care sunt alternativele. Suntem deja într-un stadiu avansat de transformare a businessului, dar mai avem mult de mers“, a spus CEO-ul UniCredit, citat de Bloomberg.

Mustier a prezentat în decembrie un plan de transformare pe 3 ani, care include o strângere record de fonduri de 13 mld. euro, finalizată cu succes în februarie. De atunci, el a tăiat creditele neperformante şi costurile, simplificând structura băncii.

„Prezenţa UniCredit în CEE este un punct puternic pe lista de priorităţi a băncii, având în vedere climatul pozitiv macroeconomic“, spune Jacopo Ceccatelli, CEO al Marzotto SIM, un broker din Milano. Divizia UniCredit din Europa Centrală şi de Est a fost al doilea contributor la profitul trimestrial, cu o creştere netă de 9%, la 495 mil. euro.

Printre băncile în care UniCredit vrea să investească se numără şi Yapi & Kredi Bankasi din Turcia, în condiţiile în care şeful băncii italiene vede Europa Centrală şi de Est un „motor de creştere“.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare