Azi: € 20,4127 lei 0,0672 $ 18,1955 lei 0,0130

UniCredit analizează o posibilă fuziune cu Societe Generale

UniCredit analizează o posibilă fuziune cu Societe Generale Sursa foto: iandroidlove.com

UniCredit analizează o fuziune cu rivalul francez Societe Generale, o mişcare care ar deschide calea procesului de consolidare a sectorului bancar european, informează bursa.ro cu referire la Financial Times.

Sursa precizează însă că deocamdată nu a fost înaintată încă nicio ofertă oficială.

Potrivit Financial Times, care citează surse din apropierea acestui dosar, directorul general de la UniCredit, francezul Jean-Pierre Mustier, a promovat această idee de mai multe luni iar directorii Societe Generale studiază şi ei posibilitatea unei fuziuni.

Mai mulţi directori din cadrul ambelor părţi au subliniat că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu preliminar iar situaţia politică volatilă din Italia a dus la extinderea calendarului pentru un posibil acord dincolo de planul iniţial de 18 luni.

Jean-Pierre Mustier consideră Societe Generale un partener ideal pentru UniCredit, punând accentul pentru divizia sa de banking şi operaţiunile din Europa de Est. Pentru Societe Generale, unul din principalele beneficii ale unei fuziuni ar fi dobândirea unei poziţii de lider în Italia şi Germania, atât în sectorul de retail cât şi în cel de corporate banking.

Într-un comunicat de presă, Societe Generale a dezminţit existenţa unor discuţii în interiorul Consiliului de administraţie cu privire la o posibilă fuziune cu UniCredit. La rândul său, banca italiană a refuzat să comenteze articolul publicat în Financial Times.

Băncile europene sunt presate să se întărească având în vedere că sunt relativ mici comparativ cu rivalii americani.

De la numirea lui Jean-Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în luna iulie 2016, UniCredit a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. Banca italiană a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare