Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Un pachet de 7.16% din acțiunile EuroCreditBank a fost vândut recent la Bursa de Valori

Un pachet de 7.16% din acțiunile EuroCreditBank a fost vândut recent la Bursa de Valori Sursa foto: bancamea.md

Un pachet în mărime de 7,16% din acţiunile Eurocreditbank a fost vândut ieri la Bursa de Valori la preţul de 7 lei unitatea, valoarea nominală fiind de 10 lei, scrie ziarul Economist.

Întregul pachet a costat 5,41 milioane lei. Deocamdată nu a fost anunţat cumpărătorul, dar nici vânzătorul. Ultimul poate fi dedus însă analizând acţionariatul băncii. Un pachet de mărimea celui vândut era înregistrat după compania Activinvest Incorporated din Panama.

Amintim că Banca Naţională a Moldovei a acordat la începutul lunii septembrie acţionarului Eurocreditbank Mariana Zisis permisiunea de a deţine un pachet de peste 50% din acţiunile instituţiei.

Actualmente, în afară de Mariana Zisis, care deţine nominal  24,88 la sută din acţiuni şi proprietarul pachetului cumpărat ieri, acţionari semnificativi ai băncii mai sunt: statul prin Agenția Națională pentru Proprietate Publică care deţine  21,02%, compania Fanny International cu 9,12%, Acopar Limited – 9,12% şi Clarimex SA – 9,07%. Restul de 19,63% din acțiuni aparțin acționarilor mici în pachete mai mici de 5%.

De remarcat că statul încearcă fără succes ani la rând să-şi vândă participaţia de 21,02% în Eurocreditbank. Pentru a facilitata cumpărarea acestuia, el a fost divizat anterior în cinci pachete mai mici de 5%. Însă oferta n-a fost suficient de tentantă. Ultimul preţ la care este expus, chiar săptămâna aceasta pachetul EuroCreditBank, de această dată ca pachet unic, este de 10,15 lei per acţiune.

Sursa: eco.md

Noutăți similare