Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636
Mâine: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

UK: Băncile trebuie să modifice contractele de recompensare a directorilor pentru a respecta noile prevederi ale UE

UK: Băncile trebuie să modifice contractele de recompensare a directorilor pentru a respecta noile prevederi ale UE Sursa foto: finances.com

Băncile britanice trebuie să modifice contractele de recompensare a directorilor pentru a respecta noile prevederi ale Uniunii Europene privind limitarea bonusurilor, a declarat un oficial din conducerea Băncii Angliei (BoE), scrie economica.net cu referire la Reuters.

În luna octombrie a anului trecut, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a apreciat că modalitatea de recompensare a mai multor mii de bancheri, în special din Marea Britanie, încalcă raportul între remuneraţia fixă a bancherilor şi cea variabilă stabilit de UE. Legea europeană stipulează ca salariaţii din bănci nu trebuie să primească prime mai mari de 100% din salariul de bază sau 200% dacă statul în cauza autorizează acest lucru, scrie Agerpres.

Vice-guvernatorul BoE, Andrew Bailey a subliniat că băncile trebuie să modifice contractele de muncă pentru a respecta regulile EBA.

“Multe dintre ele nu trebuie să rupă aceste contracte. Pur şi simplu trebuie revizuite anumite prevederi. Rezultatul dorit este creşterea părţii fixe a pachetului salarial” a spus Andrew Bailey.

Acesta a adăugat că indicaţiile EBA au venit prea târziu pentru a fi aplicate pentru bonusurile acordate în 2014 dar se vor aplica pentru cele din 2015.

Cu toate acestea, oficialul BoE şi-a reiterat opoziţia faţă de măsurile destinate limitării bonusurilor pe motiv că acestea vor duce la creşterea părţii fixe a salariului, ceea ce înseamnă că organismele de reglementare vor avea dificultăţi în recupera o parte din bani atunci când vor descoperi unele nereguli. De asemenea, Andrew Bailey a subliniat că până acum Marea Britanie a aplicat norme mai relaxate în materie de remunerare în cazul băncilor mici însă deocamdată nu este clar dacă acest lucru va fi posibil şi în viitor potrivit noilor norme stabilite de EBA.

Marea Britanie, ţară unde sectorul financiar constituie un pilon major al economiei, a contestat prevederile care limitează bonusurile bancherilor în raport cu salariul fix la Curtea de Justiţie a UE cerând anularea legii. Cu toate acestea, avocatul general al Curţii Europene de Justiţie a susţinut că UE are dreptul să limiteze bonusurile bancherilor. Chiar dacă concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru Curtea europeană de Justiţie, aceasta urmează recomandările sale în majoritatea cazurilor.

Sursa: economica.net

Noutăți similare