Sondaj

Introducerea monedelor de 1, 2, 5 și 10 lei este ...

Noutăţi arrow Internaţional

Ucraina introduce sancțiuni împotriva băncilor rusești cu capital de stat

News Sursa foto: BBC / minfin.com.ua

16 martie 2017 104

Președintele Ucrainei Petro Poroșenco a aprobat sancțiunile împotriva a 5 bănci cu capital rus de stat, scrie banki.ru cu referire la serviciul de presă al președintelui ucrainean. 

“Sancțiunile pe un termen de un an se aplică băncilor Sberbank, VS Bank, Prominvest Bank, VTB Bank, BM Bank, în ceea ce ține de prevenirea retragerii capitalului în afara Ucrainei de către aceste entități, spre beneficiul companiilor și persoanelor afiliate cu acestea”, se menționează în document.

Sancțiunile prevăd interzicerea plasării în aceste bănci a mijloacelor bănești de către companiile de stat ucrainene, instituțiile publice și alte companii în capitalul cărora figurează drepturile corporative ale Ucrainei.

De asemenea băncilor respective li se interzice transferul capitalului în afara Ucrainei, plata dividendelor și a dobânzilor, întoarcerea depozitelor și creditelor interbancare etc.

Lista sancțiunilor a fost pregătită de către Banca Națională a Ucrainei la solicitarea Consiliului de apărare și securitate națională. Detalii despre sancțiunile aplicate urmăriți în imaginile video de mai jos.

Sursa: banki.ru