Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Studiu: Plățile cu telefonul mobil se vor tripla în următorii 5 ani în SUA

Studiu: Plățile cu telefonul mobil se vor tripla în următorii 5 ani în SUA Sursa foto: coindesk.com

Daca numai cu câțiva ani în urmă plata cumpărăturilor în magazine cu telefonul mobil în locul banilor cash sau a cardului părea un vis îndepărtat, acum devine încet-încet realitate, scrie bancherul.ro cu referire la New York Times.

Conform datelor firmei de cercetare Forrester, plățile mobile se vor tripla pe parcursul următorilor 5 ani: de la 50 de miliarde de dolari în prezent la 142 de miliarde în 2019.

O tendință pe care Forrester o caracterizează ca fiind o “evoluție” și nu o “revoluție”. O evoluție destul de rapidă însă, daca ținem cont de efervescența creată recent în jurul plăților mobile, mai ales prin lansarea Apple Pay, soluția de plăți mobile integrată în noile iPhone 6.

Marile companii din industria tehnologiei online precum Google, PayPal precum și cele de comunicații, precum AT&T, au dezvoltat în ultimii ani propriile versiuni de portofele electronice, dar nu au reușit să le facă suficient de populare.

Totuși, piața plăților electronice s-a maturizat în ultimii 5 ani, astfel că în următorul cincinal vom vedea plățile mobile ca fiind una dintre principalele metode de plată, apreciază Forrester. Asta pentru că deținătorii de smartphones devin tot mai dependenți de acestea și implicit tot mai încrezători în serviciile furnizate de acestea, printre care plățile în magazinele reale sau cele online.

Un impuls puternic pentru dezvoltarea plăților mobile îl va furniza Apple Pay, apreciază Denee Carrington, analistul Forrester. Deja se observă efectele benefice pentru magazine după lansarea Apple Pay, multe dintre cele care acceptă plățile mobile înregistrând creșteri substanțiale ale vânzărilor.

Plățile online vor crește mai mult

Însă nu plățile mobile la magazine vor fi cele mai populare în următorii 5 ani, ci cele efectuate prin aplicațiile de pe telefoanele mobile sau direct pe site-urile comercianților, adică plățile online. Acestea ar urma să atingă un volum de 91 de miliarde de dolari în SUA până în 2019.

Un avânt important îl vor lua și transferurile de bani între 2 persoane prin intermediul telefoanelor mobile (peer-to-peer payments), care vor crește de la 5,2 miliarde dolari în prezent la 17 miliarde în 2019, în contextul în care astfel de servicii de transferuri de bani sunt oferite de mai mulți jucători mari, precum Venmo, Square Cash, PayPal sau Gmail, se mai arată în articolul din New York Times.

Sursa: bancherul.ro

Noutăți similare