Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Studiu: Moldova Agroindbank - pe prima poziție în clasamentele eficienței, siguranţei şi dinamicii de dezvoltare

Studiu: Moldova Agroindbank - pe prima poziție în clasamentele eficienței, siguranţei şi dinamicii de dezvoltare Sursa foto: maib.md

Ajunsă astăzi, 8 mai, la cea de-a 24-a aniversare, BC „Moldova Agroindbank” SA îşi consolidează în continuare capacităţile de lider în sistemul bancar naţional, siguranţa, încrederea din partea clienţilor şi partenerilor.

Mai multe analize efectuate concomitent de profesionişti în domeniul financiar confirmă întâietatea BC “Moldova Agroindbank” SA în Topurile eficienţei, siguranţei şi dinamicii de dezvoltare.

Astfel, MAIB s-a poziţionat în fruntea Clasamentului de eficienţă pentru băncile comerciale din Moldova, Trimestrul I anul 2015, efectuat de Agenţia de rating şi estimare Estimator-VM. Acelaşi studiu arată că Moldova Agroindbank mai deține prima poziție în cadrul a 3 sub-clasamente, și anume: venit net, ROE (rentabilitatea financiară) și ROS (rentabilitatea operațională).

Clasamentul de eficienţă pentru băncile comerciale din Moldova, Trimestrul I anul 2015. Sursa: www.evm.md

O altă analiză arată că BC „Moldova Agroindbank” SA rămâne şi cea mai sigură bancă din Republica Moldova, studiul fiind făcut în baza estimării activelor, capitalului, suficienţei capitalului, rentabilităţii activelor şi capitalului. Astfel, studiul revistei economico-financiare „Profit” arată ratingul superior al MAIB la capitolul siguranţei, conform statisticii la finele lunii februarie, anul curent.

Indicatorii de siguranţă a băncilor. Sursa: www.profit.md

De asemenea, BC „Moldova Agroindbank” SA are cel mai bun indicator al Rentabilităţii Capitalului (ROE), aceeaşi perioadă, în mărime de 35,60% sau cu peste 10 puncte procentuale mai mult faţă de banca ce o succede în clasament.

Experţii de la “Profit” indică asupra creşterii tuturor indicatorilor eficienţei, realizate de către BC “Moldova Agroindbank” SA, inclusiv a profitului cu 58 la sută în luna februarie 2015 faţă de ianuraie 2015 şi cu 192% faţă de februarie 2014. 

“Într-un singur an (februarie 2014 - februarie 2015) banca şi-a sporit portofoliul de depozite aproape cu 3 miliarde lei, iar cel de credite - cu 2 miliarde lei, cota creditelor neperformante s-a redus cu aproape un punct procentual”, arată analiza.

Studiile efectuate de experţi arată că, în pofida situaţiei social-economice incerte din ţară, Moldova Agroindbank continuă creşterea tuturor indicilor de performanţă, avînd ca obiectiv dezvoltarea stabilă în spiritul unei bănci europene moderne, în interesul clienţilor, acţionarilor, angajaţilor şi al ţării în ansamblu.

Sursa: maib.md

Noutăți similare