Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Studiu Brainspotting (România): Tot mai puțini tineri aleg o carieră în banking

Studiu Brainspotting (România): Tot mai puțini tineri aleg o carieră în banking Sursa foto: jobsandcareersmag.com

Studiul “Cei mai doriți angajatori” efectuat de compania Brainspotting (România) arată o tendință îngrijorătoare pentru piața muncii din România în domeniul bancar: managerii de HR găsesc tot mai greu tineri dornici să lucreze într-o bancă, scrie ilikebanking.ro.

Popularitatea industriei bancare este in continuă scădere (37% dintre tineri doresc să lucreze în banking, față de 41% în 2013 și 45% în 2012)

Față de ediția precedentă, băncile au pierdut teren. Dacă în 2013 în “TOP 20 Cei mai doriți angajatori” se regăseau 3 bănci – BCR, BRD și ING Bank, în acest an olandezii de la ING ies din TOP 20.

Cele mai dorite industrii de către tinerii cu background economic sunt: consultanță, bănci/servicii financiare, audit/contabilitate și media/marketing/cercetare de piață/publicitate.

O caracteristică importantă a studiului Brainspotting este că respondenții nu au o listă predefinită de companii pentru a menționa care este angajatorul lor preferat, ci este o alegere spontană pe care o fac în funcție de primii angajatori la care se gândesc.

Primele patru poziții din top – ocupate de Oracle, Google, Microsoft și Continental, sunt aceleași de anul trecut.

La studiu au participat 14.800 de respondenți din toată țara, profesioniști cu studii universitare și studenți, iar datele au fost colectate printr-un chestionar online în perioada februarie – martie 2014.

Sursa: ilikebanking.ro

Noutăți similare