Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Studiu AXA Management Consulting: 4 bănci și BNM se numără printre angajatorii preferați de studenții cu profil economic

Studiu AXA Management Consulting: 4 bănci și BNM se numără printre angajatorii preferați de studenții cu profil economic Sursa foto: axa.md

Studiul AXA Employer Brand Perception Survey este realizat periodic de către echipa AXA Management Consulting pentru a urmări evoluţia percepţiei privind brand-ul de angajator al companiilor locale printre studenţii de la facultăţile cu profil economic din anii terminali din universităţile din Republica Moldova.

Anul acesta, studiul a fost efectuat în perioada februarie - martie, fiind chestionaţi 694 de studenţi din ultimul an de facultate la specialităţi economice, care îşi fac studiile la patru universităţi şi reprezentând facultăţile de economie generală, business şi administrarea afacerilor, contabilitate, finanţe şi bănci, marketing şi logistică, turism şi servicii hoteliere, etc.

In conformitate cu rezultatele studiului, majoritatea studenţilor din ultimul an din instituţiile participante nu sunt angajaţi în prezent. Rata celor angajaţi în câmpul muncii constituie 14,3%, în scădere semnificativă în comparaţie cu anul 2013, când 17,9% aveau un loc de lucru.

Pentru marea majoritate a studenţilor specialităţilor economice din anii terminali contează foarte mult ca viitorul job să fie în domeniul pregătirii profesionale. Astfel, 70,7% au afirmat că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea profesională în domeniul de specializare. Totodată 21,9% nu şi-au determinat opţiunea şi această cifră este în creştere semnificativă în raport cu anul 2013 când această opţiune a fost exprimată de 15,1%.

Toţi participanţii la studiu au fost invitaţi să-şi exprime opţiunile la capitolul „Pentru ce angajator ai dori să lucrezi după absolvire?” Răspunsurile obţinute au fost transformate în punctaje, în baza căruia autorii studiului au alcătuit următorul „top” al angajatorilor preferaţi:

1. Serviciul Fiscal de Stat;

2. Orange Moldova;

3. Moldova Agroindbank;

4. Afacere proprie;

5. Victoriabank;

6. Moldindconbank;

7. Mobiasbancă Groupe Societe Generale;

8. Moldcell;

9. Ministerul Finanțelor;

10. Banca Națională a Moldovei.

Pentru mai multe detalii despre studiu, accesați axa.md.

Sursa: axa.md

Noutăți similare