Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Societe Generale vinde Eurobank, subdiviziunea sa din Polonia

Societe Generale vinde Eurobank, subdiviziunea sa din Polonia Sursa foto: Reuters / Marcin Goclowski

Grupul francez Societe Generale ia în calcul vânzarea subdiviziunii sale din Polonia – Eurobank, care se confruntă cu o presiune în creștere din partea concurenței, scrie Reuters cu referire la 2 bancheri de la Varșovia.

Eurobank este a 17-a bancă ca dimensiune din Polonia, cu active în valoare de 14 miliarde zloți ( $3,9 miliarde), și este de 20 de ori mai mică decât cea mai mare bancă – PKO BP. În 2017 Eurobank a contabilizat un profit net în valoare de 103 milioane zloți ($28 milioane).

“Eurobank este într-un proces de vânzare. Societe Genrale se retrage din Polonia”, a afirmat un bancher, În timp ce cealaltă sursă a confirmat că Eurobank se vinde. Sursele Reuters au refuzat să se identifice, așa cum discuțiile au fost private.

“Strategia Societe Generale este de a câștiga poziția de la 1 la 3 în fiecare piață. Din moment ce asta nu s-a întâmplat aici, ei se retrag”, afirmă aceeași sursă.

Întrebarea este cine va cumpăra acest active, din moment ce cumpărători ca BNP Sau Santander au cumpărat recent bănci mai mici.

“Societe Generale nu comentează zvonurile de pe piață”, a declarat referitor la acest subiect un purtător de cuvânt al băncii franceze.

 

Sursa: reuters.com

Noutăți similare