Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024
Lu: € 19,0208 lei 0,0075 $ 17,6380 lei 0,0069

Societe Generale va lista la bursă divizia sa de leasing auto ALD Automotive

Societe Generale va lista la bursă divizia sa de leasing auto ALD Automotive Sursa foto: aspokesmansaid.com

ALD Automotive, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, a demarat procedurile pentru listarea la bursă prin înregistrarea documentaţiei de bază la Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF), scrie economica.net cu referire la AFP.

Lider european în domeniul leasingului auto, ALD Automotive operează în 41 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi şi administrează un parc de 1,41 milioane autovehicule.

Aşa cum a anunţat încă de la începutul lunii februarie, Societe Generale, care deţine totalitatea acţiunilor la ALD Automotive, intenţionează să cedeze o participaţie de 20-25% din acţiunile diviziei sale de leasing auto. Documentaţia de bază pentru această operaţiune a fost înregistrată la Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Franţa.

„Listarea la bursă a ALD ne va oferi flexibilitatea strategică pentru a ne accelera dezvoltarea şi a ne atinge obiectivul de a deveni un lider mondial al soluţiilor de mobilitate şi serviciilor de gestionare a flotelor auto”, a subliniat directorul general de la ALD, Mike Masterson.

Această operaţiune ar urma să fie cea mai importantă listare la bursa de la Paris după IPO-ul de la Amundi, filiala de gestionare a activelor a grupului bancar Credit agricole în luna noiembrie 2015.

Societe Generale nu a dezvăluit nici un detaliu cu privire la suma pe care speră să o obţină de pe urma introducerii la bursă a ALD Automotive. Potrivit unor surse, ALD Automotive ar putea fi evaluată între 6 şi 9 miliarde de euro, iar SocGen, JP Morgan şi Credit Suisse au fost desemnaţi coordonatori pentru oferta publică iniţială.

În 2016, profitul net al ALD Automotive a crescut cu 20,6% până la 511,7 milioane de euro. Pentru perioada 2016-2019 grupul auto se aşteaptă la o creştere medie anuală a flotei sale de vehicule de aproximativ 8% precum şi o creştere a profitului său net de aproximativ 7%.

Sursa: economica.net

Noutăți similare