Azi: € 19,5890 lei 0,1198 $ 17,0250 lei 0,0383
Mâine: € 19,5518 lei 0,0372 $ 17,0468 lei 0,0218

Societe Generale negociază cu autoritățile americane soluționarea amiabilă a 3 litigii

Societe Generale negociază cu autoritățile americane soluționarea amiabilă a 3 litigii Sursa foto: Reuters / Charles Platiau

Directorul general al grupului bancar francez Societe Generale, Frederic Oudea, spune că se așteaptă la îmbunătățirea condițiilor de pe piață în acest an, adăugând că în următoarele săptămâni sau luni intenționează să ajungă la un acord care să pună capăt litigiilor cu autoritățile americane, transmite profit.ro cu referire la Reuters.

În 2017, volatilitatea redusă a afectat rezultatele băncilor de investiții, însă Frederic Oudea a apreciat că volatilitatea ar putea să crească pe măsură ce băncile centrale vor pune capăt politicilor monetare ultra-relaxante.

În prezent, grupul bancar francez poartă discuții cu autoritățile americane pentru soluționarea amiabilă a 3 litigii.

Primul are legătură cu un diferend comercial cu fondul suveran de investiții din Libia, Libyan Investment Authority (LIA), al doilea vizează dosarul manipulării dobânzii Libor, în care mai multe bănci, inclusiv Societe Generale, sunt bănuite de manipularea dobânzilor interbancare, iar al treilea litigiu vizează bănuielile că Societe Generale a încălcat embargoul.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale ...