Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Societe Generale își va vinde subsidiarele din 6 țări, inclusiv din Moldova

Societe Generale își va vinde subsidiarele din 6 țări, inclusiv din Moldova Sursa foto: globalinvestigationsreview.com

Societe Generale își va vinde subsidiarele din Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Muntenegru și Moldova. Despre acest fapt scrie publicația Euscoop, cu referire la site-ul Capital din Bulgaria.

Conform surselor sus menționate, Societe Generale își retrage afacerile din Europa Centrală și de Est. Capital.bg scrie că Societe Generale nu este mulțumită de poziția pe care o are în aceste piețe.

Potențialul cumpărător este grupul ungar OTP, care a refuzat să dea comentarii referitor la această știre. Un alt potențial cumpărător este fondul american Apollo Global Management.

Subdiviziunea din Bulgaria a Societe Generale va veni la pachet cu alte 5 subdiviziuni din următoarele țări – Albania, Macedonia, Montenegro, Serbia și Moldova.

Conform publicației bulgare Capital, aceste piețe sunt suprasaturate și neatractive la moment, ceea ce îi face pe cei de la Societe Generale să se retragă, mai ales că aceste subdiviziuni nu sunt în Top 3 bănci în respectivele țări.

Amintim că în anul 2016 Societe Generale a vândut subisidiara sa din Georgia către o bancă locală, iar în 2017 a vândut subsidiara din Croația (Splistka Banka) către ungurii de la OTP.

În Republica Moldova Societe Generale este prezent din 2007, când a achiziționat 95% din acțiunile Mobiasbancă.

Într-un mesaj pe pagina de Facebook, Banca Națională a Moldovei susține că nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acesteia de a vinde sucursala moldovenească BC "Mobiasbanca" SA. BNM amintește că BC "Mobiasbanca" SA respectă toate cerințele prudențiale, iar orice shimbare de proprietate în băncile licențiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naționale a Moldovei.

Sursa: euscoop.com / capital.bg

Noutăți similare