Sondaj

Introducerea monedelor de 1, 2, 5 și 10 lei este ...

Noutăţi arrow Internaţional

Societe Generale a fost amendată cu $50 milioane de către autoritățile din SUA

News Sursa foto: Reuters / Charles Platiau / businessinsider.com

23 ianuarie 2017 769

Departamentul de Justiţiei al SUA a anunţat că banca franceză Societe Generale a acceptat să plătească o amendă civilă de 50 de milioane de dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autorităţile americane, ce vizează vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) înaintea crizei financiare, scrie incomemagazine.ro

Vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) a jucat un rol semnificativ în declanşarea crizei financiare din 2008. Băncile din SUA au făcut obiectul mai multor investigaţii, ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora au acordat credite ipotecare unor debitori care nu întruneau toate condiţiile, iar ulterior au vândut aceste credite sub forma unor investiţii sigure. Printre băncile amendate s-au aflat JP Morgan Chase, Goldman Sachs şi Bank of America.

Referindu-se la practicile de creditare subprime din acea perioadă, un bancher de la Societe Generale a declarat că "întregul proces era o glumă".

Dar autorităţile din SUA nu au apreciat declaraţia, iar procurorul Robert Capers a afirmat:

"Nu a fost o glumă. Recunoaşterea de către SocGen a comportamentului greşit în privinţa titlurilor de valoare garantate cu credite ipotecare a reprezentat principala componentă a acestei rezoluţii".

Jim Galvin, purtător de cuvânt al băncii franceze, a declarat:

"Societe Generale este mulţumită că a rezolvat această problemă legală care implică o afacere din care firma a ieşit în 2008".

Sursa: incomemagazine.ro