Azi: € 20,0787 lei 0,0077 $ 18,0329 lei 0,0479
Lu: € 20,1958 lei 0,1171 $ 18,0536 lei 0,0207

Sergiu Cioclea: „Mă aștept ca în anul viitor să mai vină încă 1-2 investitori noi în sistemul bancar moldovenesc”

Sergiu Cioclea: „Mă aștept ca în anul viitor să mai vină încă 1-2 investitori noi în sistemul bancar moldovenesc” Sursa foto: bnm.md

Declarația a fost făcută de către Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, în cadrul conferinței Moldova Business Week de la Chișinău, anunță un comunicat de presă plasat pe site-ul regulatorului.

„După frauda bancară și criza care a urmat, sistemul bancar a fost curățat și putem spune acum că avem bănci solide și stabile, gata să susțină investitorii. Cetățenii au recăpătat și ei încredere în sistemul bancar. Băncile noastre dețin aproximativ 1,5 miliarde euro care așteaptă să fie investite în proiecte sau credite - este o rezervă impunătoare și sunt sigur că aceasta va fi baza pentru creșterea viitoare a economiei. În 2018 am avut 3 investitori noi în sistemul bancar moldovenesc. Mă aștept ca în anul viitor să mai vină încă 1-2 investitori noi. Nu este un scop în sine de a schimba structura acționariatului în bănci, dar ne dorim investitori mai experimentați, care să știe cum să canalizeze economiile acumulate sub formă de depuneri în proiecte de valoare care să asigure creșterea țării și bunăstarea socială”, a declarat Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, în cadrul conferinței „Moldova Business Week 2018”.

Oficialul s-a arătat convins că acum este momentul potrivit pentru a investi în Republica Moldova.

„În această țară sunt bani. Noi nu suntem cea mai săracă țară, dar din păcate suntem țara în care nu știm încă cum să investim corect banii ca să asigurăm o prosperitate a populației”, a menționat Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM a precizat că noul sistem bancar reformat va avea un rol activ în acest sens.

Forumul reprezintă o platformă anuală destinată schimbului de informații și bunelor practici în vederea implementării politicilor pentru dezvoltarea economică și prezentarea tendințelor globale la care se aliniază Republica Moldova.

Vedeți prezentarea guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, la conferința „Moldova Business Week 2018”.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare