Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Sergiu Cioclea – candidatul ales de comisie pentru funcția de Guvernator BNM

Sergiu Cioclea – candidatul ales de comisie pentru funcția de Guvernator BNM Sursa foto: facebook.com/ParliamentRM

Comisia pentru selectarea Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei a ales candidatul ce urmează a fi propus Parlamentului. Acesta se numește Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, scrie newsmaker.md cu referire la declarațiile președintelui comisiei, Ștefan Creangă.

Sergiu Cioclea are peste 17 ani de experiență în sectorul financiar-bancar. Și-a început cariera în calitate de economist în departamentul Cercetări economice de la BNP Paribas (Paris). Era responsabil pentru analizele ce țin de riscul de țară pentru Europa Centrală și de Est, Rusia, statele CSI și Turcia.

În 1998 a activat la Londra în calitate de Bond Analyst în cadrul grupului BNP Paribas.

Între 2000 și 2007 a ocupat funcțiile de Asociat, vice-președinte și director al diviziei Europa centrală și de est al departamentului de Finanțe Corporative, BNP Paribas (Paris). A participat la privatizarea numeroaselor companii de stat și bănci din România, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Lituania ș.a. De asemenea a contribuit la achiziționarea de către Gaz de France a companiei românești Distrigaz Sud.

Între 2008 și 2015 a activat de asemenea în cadrul grupului BNP Paribas, de această dată la Moscova, în calitate de Director general, Șeful departamentului Finanțe Corporative. Este membrul al comitetului de conducere ala BNP Parisbas ZAO.

Sergiu Cioclea vorbește fluent româna, franceza, engleza și rusa.

Vedeți în continuare decizia Comisiei. Sursa document: parlament.md

Sursa: newsmaker.md / parlament.md

Noutăți similare