Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Serghei Cebotari (MAIB): „Concurenţa în sectorul bancar al Moldovei va deveni tot mai dură”

Serghei Cebotari (MAIB): „Concurenţa în sectorul bancar al Moldovei va deveni tot mai dură” Sursa foto: maib.md

Concurenţa în sectorul bancar al Moldovei va deveni tot mai dură, susţine preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank (MAIB), Serghei Cebotari.

Într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei Infotag, el a declarat că este „adeptul unei concurențe sănătoase și acerbe pe piață, în urma căreia au de câştigat cei care zilnic se adresează la bănci pentru produsele și serviciile lor”.

Întrebat cât de mult concurența se va intensifica odată cu venirea jucătorilor internaționali pe piață, top-managerul MAIB a spus că, după intrarea grupurilor financiare internaționale pe piața Moldovei și având în vedere că pe piaţă ar putea intra pe viitor noi jucători, nu se poate exclude intensificarea concurenței între bănci.

„Dar acele rezultate bune pe care le are MAIB noi le-am obținut datorită cunoștințelor și abordărilor specifice în ceea ce ţine de dezvoltarea băncii. Aceste rezultate înseamnă că, spre deosebire de cei care au venit și vor veni pe piața moldovenească, noi avem cele mai adânci rădăcini, cunoaștem cel mai bine piața noastră”, a spus Cebotari.

Potrivit lui Serghei Cebotari, MAIB va continua să-și consolideze poziția pe piață, acordând prioritate gestionării eficiente, transparenței structurii organizaționale a băncii și tuturor proceselor de funcționare a acesteia.

„Vom continua să dictăm noi tendințe pe piaţă în ceea ce privește deservirea calitativă şi rapidă a clienților”, a subliniat bancherul.

Referindu-se la planurile de dezvoltare a băncii sale, Serghei Cebotari a declarat că managerii MAIB se vor concentra pe deservirea rapidă și comodă a clienților, care mereu trebuie să se simtă confortabil la MAIB.

„Și aici, în primul rând, mă refer la inovațiile bancare, serviciile electronice care permit clienților să fie mereu aproape de banca lor, chiar şi la distanță”, a menționat bancherul.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare