Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Șeful Wells Fargo și-a dat demisia în urma scandalului celor 2 milioane de conturi create fără acordul clienților

Șeful Wells Fargo și-a dat demisia în urma scandalului celor 2 milioane de conturi create fără acordul clienților Sursa foto: fortune.com

John Stumpf (foto), preşedintele şi directorul executiv al băncii americane Wells Fargo, a demisionat recent din ambele funcţii, în urma scandalului legat de tacticile de vânzări ale instituţiei, care au afectat grav reputaţia băncii, scrie Ziarul Financiar cu referire la Wall Street Journal. 

John Stumpf va fi înlocuit în funcţia de director executiv de Tim Sloan, actual director executiv, în timp ce Stephen Sanger va prelua funcţia de preşedinte.

Wells Fargo este a treia bancă după active pe piaţa americană. Valoarea acţiunilor Wells Fargo a crescut cu 2% după anunţ.

Plecarea lui Stumpf reprezintă o provocare dificilă pentru Wells Fargo în încercarea de a-şi reface reputaţia şi a reorganiza cultura companiei în divizia de vânzări, afectată puternic în opinia publică, fără să reducă substanţial marjele de profit.

Noul CEO va trebuie de asemenea să se descurce cu investigaţiile autorităţilor de reglementare legate de practicile băncii, care ar fi deschis milioane de conturi fictive în numele clienţilor fără să le ceară aprobarea.

Demisia lui Stumpf este o întorsătură majoră de situaţie pentru bancherul american, care a reuşit să conducă banca în perioada de criză şi să o ghideze pentru a deveni cea mai valoroasă bancă şi ”invidia” Wall Street-ului.

”Am decis că este mai bine pentru companie să îmi dau demisia”, a anunţat John Stumpf.

Noul CEO a spus că prioritatea imediată este să restabilească încrederea în bancă.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare