Azi: € 20,0787 lei 0,0077 $ 18,0329 lei 0,0479

Schimbările în acționariatul Moldova Agroindbank aduc oportunități noi pentru clienții și partenerii băncii

Schimbările în acționariatul Moldova Agroindbank aduc oportunități noi pentru clienții și partenerii băncii Sursa foto: maib.md

Noul acționar al Moldova Agroindbank – compania HEIM Partners Limited - a intrat în posesia pachetului de 41,09% de acțiuni, asta însemnând o nouă etapă de dezvoltare pentru bancă și deschiderea mai multor oportunități valoroase pentru clienții MAIB.

HEIM Partners Limited este un consorțiu internațional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital și AB Invalda INVL.

În context, Serghei Cebotari (foto), Președintele Comitetului de Conducere al MAIB, a declarat:

”Semnarea contractului de achiziţie este unul din cele mai importante evenimente din istoria Moldova Agroindbank. Odată cu venirea noilor acționari de o reputație ireproșabilă, banca intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Achiziţia acţiunilor de către instituţii financiare internaţionale cu o reputaţie ireproşabilă va aduce beneficii tuturor clienţilor şi partenerilor băncii și va avea un impact favorabil asupra imaginii băncii atât pe plan local, cât şi internaţional.”

Francis Malige, director executiv al Departamentului Instituții Financiare BERD, a menţionat recent într-un interviu:

”Moldova Agroindbank poate privi cu îndrăzneală spre viitor, fără să-şi facă griji cine sunt proprietarii ei. Pentru management, aceasta este o oportunitate ca, într-o atmosferă transparentă, să fii încrezut în gestionarea corectă a băncii. Transparența acționarilor asigură calmul și încrederea necesare pentru a continua funcționarea normală a băncii. Ca acționari, vom încerca să facem ce este mai bine, ca să ajutăm banca să creeze o valoare suplimentară”.

La o întrevedere desfăşurată la Moldova Agroindbank, șeful Biroului BERD în Republica Moldova, Angela Sax, a subliniat că Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare este mândră să fie parte a celei mai mari bănci din Moldova.

”În continuare, vom lucra împreună cu MAIB și partenerii noștri pentru ca banca să devină și mai bună, să aibă și mai mult succes”, a menționat Angela Sax.

Transparența acționariatului și principiile înalte de guvernanță corporativă implementate vor fi valorificate în perioada imediat următoare pentru clienții băncii, atât persoane fizice, cât și juridice, prin:

  • lansarea noilor linii de creditare, inclusiv în cadrul parteneriatelor cu băncile internaționale;
  • diversificarea produselor și serviciilor bancare, inclusiv creșterea competitivității portofoliului actual;
  • proiecte noi de susținere a afacerilor clienților, dar și de dezvoltare a proiectelor personale;
  • un nivel înalt de stabilitate și siguranță.

Amintim că la 2 octombrie a.c., în cadrul licitației cu strigare, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Agenției Proprietății Publice a vândut 426 365 acțiuni emise de BC ”Moldova Agroindbank” SA, ceea ce constituie 41,09% din capitalul social al băncii.

Sursa: maib.md

Noutăți similare

Echipa de fotbal a MAIB – la EURO Business Cup

Echipa de fotbal a Moldova Agroindbank participă la “EURO Business Cup”, turneu organizat de Federaţia Europeană de Minifotbal, care se desfăşoară în perioada 22 – 26 mai în Turcia ...