Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Săptămâna viitoare vom afla numele viceguvernatorilor BNM

Săptămâna viitoare vom afla numele viceguvernatorilor BNM Sursa foto: bnm.md

Săptămâna viitoare urmează a fi numiți viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldove, dar și aleși cei patru membri a Consiliului de supraveghere a BNM. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Legislativului Andrian Candu, în cadrul ședinței comune dintre Parlament și Guvern, scrie realitatea.md.

„În această săptămână trebuie să numim viceguvernatorii BNM și membri Consiliului de supraveghere. Este libertatea  deplină a guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, să-și formeze echipa, să aleagă pe acele persoane cu care vrea să lucreze. Are mână liberă în acest sens și așa cum am promis, politicul nu se va implica în această decizie. Din discuții cu Sergiu Cioclea am înțeles că dumnealui are 3-4 persoane în vizor, demne de această funcție, cu care discută pentru a lua o decizie și a-i prezenta în Parlament”, a subliniat Candu.

Totodată, în cadrul ședinței, Andrian Candu a solicitat premierului Pavel Filip ca luni, 4 iulie, să fie creată o Comisie comună dintre BNM, Ministerul Justiției și Parlament unde se va discuta un pachet de acte care va permite Băncii Centrale să poată interveni să ia decizii, care trebuie finalizate înainte de venirea misiunii FMI.

La rândul său, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă a declarat că pentru Consiliul de supraveghere al BNM deja au fost selectați 11 candidați.

„Marți, 5 iulie, vom face preselecție din acești candidați. Suntem dispuși pentru a selecta cei mai buni candidați, iar până la sfârșitul săptămânii sperăm să avem aleși 4 membri a Consiliul de supraveghere care vor fi înaintați spre aprobare Parlamentului. Este un pas spre stabilitatea pieței financiare”, a accentuat Ștefan Creangă.

La moment organigrama Băncii Naționale a Moldovei arată astfel:

Sursa imagine: bnm.md

Sursa: realitatea.md

Noutăți similare