Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Royal Bank of Scotland a anunțat 3.000 de clienți la nivel global să-și caute altă bancă

Royal Bank of Scotland a anunțat 3.000 de clienți la nivel global să-și caute altă bancă Sursa foto: telegraph.co.uk / Getty Images

Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat circa 3.000 dintre clienţi săi la nivel global să îşi caute o altă bancă, în condiţiile în care banca britanică va opri serviciile de cash management, comerţ şi tranzacţii în afara Marii Britanii începând cel mai probabil cu 31 decembrie, scrie Ziarul Financiar cu referire la Bloomberg și la un anunț al băncii.

RBS a lucrat cu aproximativ 7.000 de clienţi din 32 de ţări şi în ultimele 18 luni pentru a-i ajuta să găsească bănci alternative la afacerile deja existente, având în vedere că mai bine de jumătate dintre aceştia s-au mutat în condiţiile în care îşi restrâng activitatea.

Ross McEwan, CEO al băncii, în vârstă de 59 de ani, a ales anul trecut să renunţe la unul dintre cele mai de preţ active câştigate în preluarea creditorului olandez ABN Amro, în condiţiile în care vrea să se orienteze spre creditarea domestică.

Unele multinaţionale, precum Royal Dutch Shell, a trebuit să caute alte bănci ca o consecinţă a exit-ului RBS din transaction banking din afara Marii Britanii şi Irlandei, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Jerry Pearce, conducătorul diviziunii Global Transaction Services la RBS, a declarat pentru Bloomberg:

“Termenul limită se apropie rapid. Majoritatea clienților deja și-au găsit un alt furnizor de servicii sau sunt pe cale să-l găsească, dar sunt puțini care au încă mult de făcut în această privință.”

Sursa: zf.ro / bloomberg.com

Noutăți similare