Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

România: BCR a vândut populației 220 kg de aur pe parcursul anului 2014

România: BCR a vândut populației 220 kg de aur pe parcursul anului 2014 Sursa foto: goldprice.org

Banca Comercială Română a vândut anul trecut circa 220 de kg de aur, atât prin vânzări directe la ghișeele băncii (circa 30 kg aur), cât și pe zonele de mass affluent și Private banking (circa 190 kg aur), scrie dailybusiness.ro.

BCR a vândut clienților săi, până în prezent, peste 2,5 tone de aur. Media celor mai importante tranzacții (ca volum) realizate a fost și de peste 40 kg de aur / tranzacție și au fost efectuate de divizia de Private banking.

BCR oferă clienților, de la sfârșitul anului 2013, posibilitatea să cumpere aur direct de la ghișeele unităților sale, fără a mai fi nevoie de precomandă.

„Clienții cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunți, aniversări). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „Kinegram” cu element de siguranță gravat (disponibile în greutăți de 5 și 10 grame) și care are ca design faimosul lipițan al școlii spaniole de călărie din Viena (poziția călărețului și a calului se schimbă în funcție de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumpărat pentru a fi dăruit la ocazii speciale și poate înlocui ușor o bijuterie“, a declarat Laura Hexan, șefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Aurul furnizat de către Monetăria statului austriac, o instituție cu tradiție în domeniu și care comercializează aur sub formă de monede și lingouri pentru investitorii din întreaga lume, are o puritate de 999,9%. BCR vinde lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3,11g) și 1 uncie (31,10g) - Filarmonica.

„Din datele pe care le avem reiese faptul că bărbații cumpără de aproape două ori mai mult aur decât femeile. În general, monedele sau lingourile mici sunt cumpărate de bărbați pentru a le dărui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii. Din punct de vedere al alegerii monede sau lingouri, clienții au cumpărat un număr ceva mai mare de monezi decât lingouri, greutatea de aur cumpărat fiind mai mare pe zona lingourilor“, a adăugat Laura Hexan.

Serviciul de vânzare aur la ghișeele unităților este disponibil în 15 unități din rețeaua băncii, în Iași, Cluj Napoca, Brașov, Arad, Craiova, Botoșani, Mureș, Timișoara, Constanța, Oradea, Pitești, 4 unități fiind situate în București.

Sursa: dailybusiness.ro

Noutăți similare