Azi: € 20,0787 lei 0,0077 $ 18,0329 lei 0,0479
Lu: € 20,1958 lei 0,1171 $ 18,0536 lei 0,0207

Raiffeisen Bank este interesat de achiziții în România, Bulgaria, Cehia și alte țări din regiune

Raiffeisen Bank este interesat de achiziții în România, Bulgaria, Cehia și alte țări din regiune Sursa foto: APA / Herbert Neubauer / diepresse.com

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) are acum suficient capital pentru a căuta achiziţii şi este interesat de pieţele din România, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi Serbia.

Despre acest lucru a anunțat recent directorul general Johann Strobl, scrie financialintelligence.ro cu referire la Reuters.

„În urma vânzării (subsidiarei Raiffeisen Bank Polska) din Polonia avem acum un nivel al capitalului care ne permite să ne uităm de la un lucru la altul”, a răspuns Johann Strobl când a fost întrebat de achiziţii, potrivit Agerpres.

El a numit Cehia, Slovacia, Bulgaria, România şi Serbia ca pieţele în care banca este interesată să-şi extindă prezenţa.

„Vedem din nou un val de consolidări în regiune”, a explicat şeful Raiffeisen, referindu-se la Europa de Est.

„Ştim că se desfăşoară câteva naţionalizări unde evident trebuie reduse participaţiile”, a adăugat Strobl, fără a nominaliza băncile.

Raiffeisen are rezultate bune în Rusia, cea mai mare piaţă a sa, şi în Ucraina, a declarat Johann Strobl, adăugând că banca intenţionează să majoreze dividendele anuale.

Sursa: financialintelligence.ro

Noutăți similare