Azi: € 18,9352 lei 0,0058 $ 17,8180 lei 0,0573

Provocare pentru marii jucători din domeniu - o treime din populația planetei nu deține un cont bancar

Provocare pentru marii jucători din domeniu - o treime din populația planetei nu deține un cont bancar Sursa foto: uhdwallpapers.org

O treime din populația planetei nu deține în prezent un cont bancar, iar acest lucru este văzut mai mult drept o oportunitate uriașă pentru jucătorii care activează în industria serviciilor financiare, mai ales că se vorbește despre încă 2,5 miliarde de oameni care pot fi conectați la bănci, scrie wall-street.ro.

În cadrul evenimentului Mobile World Congress (MWC 2015), dedicat viitorului în industria tehnologiei mobile din Barcelona, desfășurat la începutul lunii martie, Ajay Banga, CEO-ul MasterCard, a subliniat nevoia, dar mai ales provocarea industriei financiar-bancare de a reuși să includă în circuitul de plată și cele peste 2,5 miliarde de persoane care nu au un cont bancar și alte milioane de posesori de card care nu își folosesc conturile bancare cu regularitate.

"Provocarea este să reușim să atragem în circuitul electronic de plăți și cei 2,5 mld. de oameni. Vorbim despre jumătate din populația adultă a lumii. Includerea acestora în circuit nu este doar o problemă a dezvoltării acestui sector. În SUA, de exemplu, circa 70 de milioane de cetățeni nu au un cont bancar, iar in Vestul Europei, valoarea se apropie de 100 de milioane de persoane. Din totalul de 2,5 miliarde de oameni care nu au cont bancar la nivel global, aproximativ 40% sunt tineri, circa 50% sunt femei, jumătate locuiesc în medii urbane și tot jumătate dintre aceștia au slujbe”, a declarat Ajay Banga, CEO-ul MasterCard.

Potrivit acestuia, în viitoarea eră a omenirii, cea a Internet of Things, toate dispozitivele vor fi interconectate, vor comunica între ele, iar serviciile financiare vor juca un rol esențial.

Șeful MasterCard a mai subliniat faptul că în momentul de față 85% dintre tranzacțiile globale din retail încă sunt realizate prin intermediul cash-ului.

Sursa: wall-street.ro

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...