Azi: € 19,7469 lei 0,0058 $ 17,5708 lei 0,0458

Programul de stat „Prima Casă” devine mai accesibil cu oferta MAIB

Programul de stat „Prima Casă” devine mai accesibil cu oferta MAIB Sursa foto: maib.md

Casa ta e şi mai aproape de tine acum cu noua ofertă de la BC „Moldova Agroindbank” SA. Creditele imobiliare acordate în cadrul Programului de stat „Prima Casă” - cele mai convenabile pe piaţa autohtonă, au devenit şi mai accesibile.

Liderul pieţei bancare, Moldova Agroindbank, a redus rata dobânzii pentru creditele „Prima Casă” de la 7,82% la 5,82% anual, oferind astfel o dobândă anuală efectivă de circa 6,17%.

Până în prezent, MAIB a acordat mai mult de 30% din creditele oferite per sistem, asigurând accesul a 68 de familii tinere la spaţiu locativ, şi astfel, oferindu-le un motiv temeinic pentru a-şi construi viitorul acasă.

Ţinând cont de interesul sporit faţă de aceste credite, MAIB estimează că volumul mijloacelor financiare  planificate pentru acordarea creditelor „Prima Casă” în 2018 va fi consumat practic în totalitate. Persoanele cointeresate se pot adresa la oricare din cele 66 sucursale ale băncii pentru a obţine toate detaliile referitor la acest produs.

Programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018, MAIB fiind prima bancă care a aderat la acest proiect. Programul este prevăzut pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, care nu deţin o locuinţă în proprietate şi nu beneficiază de credite ipotecare.

Plafonul maxim al preţului de achiziţie a locuinţei este de 1 mln lei, contribuţia proprie de minim 10%, iar termenul creditului este de până la 25 de ani.

Sursa: maib.md

Noutăți similare