Sondaj

Din punct de vedere al finanțelor personale, anul 2018 va fi ...

Noutăţi arrow Internaţional

Profitul Intesa Sanpaolo în trimestrul II a constituit 837 milioane euro, în scădere cu 7% față de 2016

News Sursa foto: lavoroediritti.com

01 august 2017 78

Profitul trimestrial al Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, a scăzut cu 7%, dar a depăşit estimările analiştilor, în urma majorării veniturilor din tranzacţionare, scrie economica.net cu referire la Reuters şi AP. 

În trimestrul II din acest an, profitul net s-a situat la 837 de milioane de euro, faţă de 901 milioane de euro în perioada similară din 2016. Analiştii se aşteptau la un câştig de 675 de milioane de euro. Datele privind profitul net exclud injecţia de numerar de 3,5 miliarde de euro de la Guvern pentru preluarea activelor viabile ale celor 2 bănci veneţiene cu probleme - Veneto Banca şi Popolare di Vicenza.

Veniturile din tranzacţionare s-au ridicat la 365 de milioane de euro în perioada aprilie-iunie 2017, de la 226 de milioane de euro în primul trimestru din acest an.

La 30 iunie 2017, indicele de adecvare a capitalului se situa la 1%, unul dintre cele mai ridicate din Italia.

Rezultatele sunt în linie cu obiectivul Intesa de a plăti dividende în numerar de 3,4 miliarde de euro pe 2017, a anunţat banca italiană.

Recent, Italia a început închiderea celor 2 bănci veneţiene într-o tranzacţie care ar putea costa statul până la 17 miliarde de euro, activele viabile urmând să ajungă la Intesa, cel mai mare grup bancar italian de retail. Guvernul de la Roma va plăti Intesa 5,2 miliarde de euro pentru preluarea activelor viabile ale celor 2 bănci regionale.

Ministrul Economiei, Pier Carlo Padoan, a anunţat că, pe lângă cele 5,2 miliarde de euro, statul va oferi Intesa garanţii suplimentare de până la 12 miliarde de euro pentru acoperirea potenţialelor pierderi provocate de creditele neperformante ale Veneto Banca şi Popolare di Vicenza.

Sursa: economica.net