Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Primii clienţi ai programului Belarus au primit compensaţiile pentru creditele contractate la MAIB

Primii clienţi ai programului Belarus au primit compensaţiile pentru creditele contractate la MAIB Sursa foto: maib.md

6 clienţi ai Moldova Agroindbank, care au contractat printre primii credite din cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus, au beneficiat deja de compensarea financiară în mărime de 6% a ratei dobânzii.

Aceasta presupune că rata finală aplicată la creditele contractate în MDL constituie doar 3%, fiind una dintre cele mai avantajoase pe piaţa bancară.

Banii compensaţi vor fi redirecţionaţi pentru dezvoltarea afacerilor, implementarea noilor proiecte strategice, la discreţia antreprenorilor şi conform obiectivelor propuse de fiecare în parte.

Savelii Iabanji, directorul „Centrul Tehnic Ceadîr Lunga” SA a beneficiat de un credit la Moldova Agroindbank, care i-a adus recent şi compensarea ratei.

„Pentru dezvoltarea afacerii aveam nevoie de o combină. Am studiat piaţa, am analizat variantele de creditare, iar oferta Moldova Agroindbank a fost în afara concurenţei. Un credit cu 3% sunt condiţii convenabile pentru orice agricultor întreprinzător, iar tehnica produsă în Belarus răspundea cerinţelor şi aşteptărilor. Astfel, am prins cel mai bun raport preţ/ calitate. În sezonul de toamnă, combina Belarus a lucrat intens şi eficient în câmp, confirmând justeţea deciziei luate”, a declarat clientul Moldova Agroindbank.

“BC “Moldova Agroindbank” S.A. este unica bancă din Republica Moldova care oferă clienţilor săi oportunitatea de contractare a creditelor pentru achiziţionarea tehnicii, a utilajelor agricole şi industriale produse în Belarus la condiţii avantajoase. Ne bucurăm că primii clienţi au recepţionat în conturi banii compensaţi şi pot trasa noi obiective de dezvoltare. Fie că îşi doresc extinderea parcului tehnic, a liniilor de producere sau asamblare, la Moldova Agroindbank le susţinem planurile antreprenoriale aşa cum îşi doresc – rapid şi avantajos”, a declarat Oleg Paingu, Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al băncii.

Avantajele exclusive ale programului de creditare presupun:

  • finanţarea a până la 90% din valoarea totală a proiectului investiţional, inclusiv plăţile aferente achitării TVA;
  • contribuţia proprie – minim 10%; 
  • finanţarea în MDL, pe un termen de 5 ani;
  • compensarea din partea Guvernului Belarus a ratei dobânzii la creditul acordat în valoare de până la 6%.

La 19 aprilie 2018 Moldova Agroindbank şi Guvernul Republicii Belarus au încheiat un contract de colaborare în cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus.

Sursa: maib.md

Noutăți similare