Azi: € 19,4419 lei 0,0311 $ 17,1324 lei 0,0086
Mâine: € 19,4222 lei 0,0197 $ 17,1310 lei 0,0014

Primele 5 bănci din România încep în curând testarea sistemului "Instant Payments"

Primele 5 bănci din România încep în curând testarea sistemului Sursa foto: pymnts.com

Băncile aflate în top 5 din România vor începe din februarie 2018 testarea sistemului “Instant Payments”, iar până la finalul anului viitor este posibil ca 6 bănci să ofere serviciul în piață, a anunțat Bogdan Năstase, project manager Transfond, la conferința "Viitorul & Siguranța plăților electronice".

"Instant Payments își propune transferarea sumelor de bani 24/7 în câteva secunde dintr-un cont în altul interbancar. Este un sistem care va putea fi folosit foarte ușor de clienții băncilor care îl vor oferi în piață. Proiectul se finalizează, din punctul nostru de vedere tehnic, cu tot ce înseamnă testare internă, în luna februarie. Începând cu luna februarie 2018 băncile pot intra în testări, testarea aplicației. Deja există bănci care vor intra în testare în februarie și aici vorbim de top 5 bănci în România. Ne așteptăm ca la finalul anului 2018 un număr de 6 bănci să ofere serviciul în piață", a spus Bogdan Năstase, citat de Agerpres.

Acesta a explicat că o implementarea acestui sistem depinde foarte mult de capacitatea băncilor de a aloca resurse în această perioadă și de a bugeta, pentru că acum fiecare bancă își face bugetul pentru 2018, iar proiectul s-a suprapus peste alte proiecte de conformitate.

De asemenea, Bogdan Năstase a declarat că serviciul va fi oferit inițial în moneda națională, iar ulterior în euro în cazul în care va exista o masă critică de bănci care să dorească plăți în această valută.

Sursa: agerpres.ro

Noutăți similare