Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Prețul unei acțiuni Moldova Agroindbank a atins nivelul record de 2808 lei

Prețul unei acțiuni Moldova Agroindbank a atins nivelul record de 2808 lei Sursa foto: maib.md

Costul acţiunilor celei mai mari instituţii financiare din ţară – Moldova Agroindbank (MAIB) – a sporit cu 178 lei și a ajuns la nivelul record din istoria băncii, de circa 2808 lei per acţiune cu valoarea nominală de 200 lei, scrie agenția Infotag

Solicitat de reporterul agenţiei Infotag, o sursă de la Bursei de Valori a Moldovei a spus că la acest preț a fost înregistrată o tranzacție de vânzare-cumpărare a 42 de acțiuni MAIB. Ultima dată acțiunile băncii au fost tranzacționate la bursă la data de 27 septembrie. Atunci au fost vândute două acțiuni la un preț de 2630 lei.

Până acum, prețul pe piața record al acțiunilor MAIB constituia 2635 lei. La acest preț, la data de 31 ianuarie 2019, au fost vândute 17 acțiuni.

Ținând cont de profitul băncii înregistrat în anul 2018 în mărime de 530 milioane de lei, precum și de cel obținut în primele trei trimestre ale anului curent, valoarea contabilă a unei acțiuni a MAIB a depășit 4 mii de lei.

Infotag precizează: În sectorul bancar, Moldova-Agroindbank îi revine o cotă de circa 30%. La începutul lunii octombrie, a trecut un an, de când Moldova Agroindbank a primit noi membri în structura de acţionariat, după ce pachetul de acţiuni de 41,09% din capitalul social al băncii a fost licitat „cu strigare”. Pachetul a fost achiziționat de către HEIM Partners Limited, un consorţiu internaţional format din Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Horizon Capital şi AB Invalda INVL. Potrivit clasamentului revistei financiare-bancare „Profit”, Moldova-Agroindbank se situează pe primul loc în topul fiabilității și stabilității financiare a băncilor din Moldova, fiind cea mai capitalizată bancă din țară, al cărui număr de clienți a depășit un milion.

Sursa: ínfotag.md

Noutăți similare