Azi: € 20,4127 lei 0,0672 $ 18,1955 lei 0,0130

Președintele Băncii Mondiale demisionează cu 3 ani înainte de expirarea mandatului

Președintele Băncii Mondiale demisionează cu 3 ani înainte de expirarea mandatului Sursa foto: Reuters

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a înștiințat boardul instituției financiare internaționale că intenționează să demisioneze din funcție începând cu 1 februarie 2019, scrie profit.ro cu referire la Reuters.

În mod normal, cel de-al doilea mandat de 5 ani al lui Jim Yong Kim în postul de președinte al Băncii Mondiale urma să expire în 2022.

Decizia lui Kim de a demisiona pentru a intra în sectorul privat a fost descrisă de surse apropiate băncii ca fiind una „personală”.

Banca Mondială a confirmat recent că președintele Jim Yong Kim, 59 de ani, a decis să demisioneze din funcție, urmând a se alătura imediat unei firme unde va lucra în domeniul creșterii infrastructurii în țările în curs de dezvoltare. Instituția a adăugat că directorul general, Kristalina Georgieva, va prelua interimar, și postul de președinte începând cu 1 februarie.

Născut la Seoul, Jim Yong Kim este de profesie medic și, începând cu 1 iulie 2012, a devenit cel de al 12-lea președinte al Băncii Mondiale, primul său mandat expirând la 30 iunie 2017.

Înainte de a se alătura Băncii Mondiale, Jim Yong Kim a fost președinte al Universității Dartmouth, una din cele mai prestigioase instituții academice din SUA.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare