Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Polonia și Ungaria ar putea crea o bancă regională de dezvoltare

Polonia și Ungaria ar putea crea o bancă regională de dezvoltare Sursa foto: mapsofworld.com

Polonia poartă discuţii cu Ungaria pentru înfiinţarea unei bănci regionale de dezvoltare destinată stimulării investiţiilor în infrastructura din Europa Centrală şi intenţionează să implice şi Slovacia şi Cehia în acest proiect, a declarat recent premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Mateusz Morawiecki s-a întâlnit recent cu omologul său ungar Viktor Orban la Budapesta pentru discuţii privind cooperarea politică şi economică, transmite economica.net cu referire la Reuters.

„Am discutat despre o bancă de dezvoltare pentru ţările grupului de la Vişegrad. Ne putem permite o bancă care să sprijine dezvoltarea infrastructurii în regiune”, a declarat Mateusz Morawiecki la finalul vizitei sale la Budapesta, referindu-se la cele 4 state din Europa Centrală care formează grupul de la Vişegrad (Ungaria, Slovacia, Polonia şi Cehia).

„I-am confirmat premierului Orban că suntem foarte interesaţi. Dacă cehii şi slovacii vor răspunde pozitiv putem înfiinţa rapid această bancă”, a mai spus Morawiecki, fără a oferi alte detalii.

Premierul polonez a mai spus că guvernul său nu şi-a schimbat scepticismul cu privire la trecerea Poloniei la euro în viitorul apropiat, în pofida apelurilor recente venite din partea mai multor economişti polonezi are încearcă să convingă executivul de la Varşovia că aderarea rapidă la euro ar menţine Polonia aproape de centrul UE.

„Acesta nu este un subiect de actualitate”, a spus Mateusz Morawiecki.

Sursa: economica.net

Noutăți similare