Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Peste 35 de studenţi sunt beneficiari ai parteneriatului MAIB-CIU

Peste 35 de studenţi sunt beneficiari ai parteneriatului MAIB-CIU Sursa foto: maib.md

Programul „Burse pentru Viitorul Tău!” şi-a desemnat câştigătorii. 37 de studenţi de la 9 instituţii de învăţământ din ţară au primit burse în valoare de 7000 lei fiecare în cadrul concursului organizat de Centrul de Informaţii Universitare (CIU) în parteneriat cu BC “Moldova Agroindbank” SA (MAIB).

22 dintre câştigători sunt studenţi din familii cu venituri modeste, înmatriculaţi în anul I de studiu la instituţiile de învăţământ superior din Moldova şi 15 bursieri sunt câştigători ai ediţiilor precedente, promovaţi în anul II şi III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor.

La eveniment au participat:

  • Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale - Svetlana Cebotari;
  • Secretarul de Stat al Ministerului Culturii - Andrei Chistol;
  • Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB - Serghei Cebotari;
  • Vicepreşedintele Consiliului Rectorilor - Gheorghe Avornic.

Serghei Cebotari a menţionat în timpul ceremoniei de decernare că din 2014, MAIB a depus eforturi pentru a consolida proiectul,  punând accentul pe continuitate, pentru a oferi mai multă siguranţă şi încredere bursierilor:

„Vreau să cred că prin acest proiect reuşim să vă dăm un plus de motivaţie ca să aveţi rezultate academice şi mai frumoase şi cunoştinţe bogate pe care să le implementaţi pentru a crea un viitor prosper acasă.”

La rândul său, Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare, a specificat:

„Ne bucură enorm faptul că, împreună cu partenerul nostru fidel, Moldova Agroindbank, am reuşit să continuăm acest proiect de valoare şi să oferim suport tinerilor care necesită sprijin financiar pentru a absolvi cu succes anul de studii. Bursierii au dat dovadă de performanţe academice, fapt ce demonstrează că merită să investim în tinerii de astăzi pentru a beneficia de specialişti pregătiţi pe viitor.”

Heba Verebcean, studentă în anul I la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, a menţionat că bursa reprezintă un suport considerabil  pentru procesul de studiu:

„Vreau cu toată fiinţa mea ca această contribuţie să se încununeze cu lauri de succes şi cu performanţe academice deosebite.”

Programul „Burse pentru viitorul tău” a ajuns la cea de-a 4-a ediţie. În concursul din acest an, au participat 85 de studenţi, de la anul I, II şi III de studii, secţia zi, de la 12 instituţii de învăţământ superior din ţară. Dosarele depuse pentru concurs au fost evaluate de către o comisie independentă de experţi. Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale programului, peste 420 de studenţi au participat la concurs, fiind oferite în total în jur de 170 de burse.

Sursa: maib.md

Noutăți similare