Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Orange Money – un nou serviciu pregătit pentru lansare de operatorul de telefonie mobilă din România

Orange Money – un nou serviciu pregătit pentru lansare de operatorul de telefonie mobilă din România Sursa foto: contactlessintelligence.com

Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă din România, a înfiinţat la finele anului trecut o nouă companie - denumită Orange Money S.R.L., al cărei principal obiect de activitate este cel al serviciilor de intermediere financiară, scrie Ziarul Financiar cu referire la datele din Monitorul Oficial. 

Activităţile care vor fi derulate de companie sunt:

- emiterea de monedă electronică;

- servicii care permit depunerea de numerar într-un cont de plăţi;

- servicii care permit retrageri de numerar dintr-un cont de plăţi;

- operaţiuni de plată cu monedă electronică în cazul în care fondu­rile nu sunt acoperite printr-o linie de credit;

- emiterea instrumentelor de plată şi remiterea de bani.

Intrarea Orange pe acest segment de business a fost anunţată încă de anul trecut de Jean François Fallacher, directorul executiv al operatorului:

„Sunt multe bănci în România, dar dacă ne uităm la consumul de servicii bancare, credem că există cu adevărat spaţiu pe piaţă să aducem Orange Money, un serviciu prin care putem facilita două lucruri: transferul unor sume mici şi medii de bani şi plata facturilor“.

Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţii Orange au confirmat că noua companie va gestiona servicii de transfer de bani şi de plăţi a diferite facturi şi servicii.

“Am creat compania Orange Money SRL cu scopul de a oferi clienţilor noştri modalităţi la îndemână pentru plata rapidă a diverselor facturi şi servicii sau pentru a efectua transfer de bani”, au spus reprezentanţii Orange.

Conform datelor din Monitorul Oficial acţionarii companiei sunt Orange România - 99,999375% şi Jean François Fallacher - 0,000625%.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare