Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636
Mâine: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Octavian Armașu ar putea deveni următorul Guvernator al BNM

Octavian Armașu ar putea deveni următorul Guvernator al BNM Sursa foto: balkaninsight.com

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu ar putea fi numit în funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, anunță realitatea.md cu referire la declarațiile lui Andrian Candu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a anunțat în cadrul unui briefing de presă că propunerea urmează a fi examinată astăzi de către deputați.

Potrivit președintelui Parlamentului, Octavian Armașu are experiența necesară și este un bun profesionist în domeniu.

”Este o persoană calificată din punct de vedere profesional, a dat dovadă de bune capacități de manager. Din punct de vedere financiar bugetar suntem într-o situație foarte bună. A reușit cu echipa de la minister să aducă tot ce e mai bun în finanțele publice, are o experiență deosebită și în sectorul privat și în sectorul public. Dl Octavian Armașu a fost un partener bun dlui Cioclea în toate relațiile, inclusiv cu FMI, cu Banca Mondială și alți parteneri. Consider că dl Armași va continua foarte bine ceea ce a reușit să facă dl Cioclea. Sper ca Parlamentul își va da astăzi acceptul și îl vom numi în calitate de Guvernator al BNM pentru întregul mandat de șapte ani”, a declarat Andrian Candu înainte de ședința de joi, 29 noiembrie, a plenului Parlamentului.

Sursa: realitatea.md

Noutăți similare