Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Noul președinte al Asociației Băncilor din Moldova a devenit Nicolae Dorin

Noul președinte al Asociației Băncilor din Moldova a devenit Nicolae Dorin Sursa foto: Mobiasbanca GSG

Cunoscutul bancher Nicolae Dorin (foto) a fost ales preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova (ABM), anunță agenția Infotag.

Surse din mediul bancar au relatat corespondentului „Infotag” că 13 din cei 14 membri ai ABM au votat la adunarea de marţi pentru candidatura sa în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova.

Nicolae Dorin, unul din fondatorii Mobiasbancă, ani la rând a fost vicepreşedinte al ABM, combinând atribuţiile sale în ABM cu conducerea Mobiasbancă, pe care a condus-o din momentul creării în 1990 şi până la venirea în 2007 a Groupe Societe Generale (Franţa), când  a devenit vicepreşedinte al băncii.

Locul preşedintelui ABM este vacant din 19 ianuarie 2015, când Leonid Talmaci, a ocupat funcţia de preşedinte al BC Moldindconbank S.A. În tot acest timp atribuţiile de preşedinte al ABM au fost îndeplinite de Nicolae Dorin.

ABM a sprijinit scrisoarea Mobiasbancă cu propunerea ca ABM să propună conducerii RM să-l decoreze pe Nicolae Dorin cu distincţia supremă a ţării – Ordinul Republicii.

Asociația Băncilor din Moldova a fost înfiinţată în 1992. Primul preşedinte a fost top-managerul BC Victoriabank S.A., Victor Ţurcan. După el ABM a avut directori executivi, printre care Valeriu Muravschi (ministrul al Finanţelor, fost Premier), Valeriu Chiţan (fost ministru al Finanţelor), Gheorghe Calcîi (fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Valorilor Mobiliare), Petru Veveriţă (fost viceministru al Economiei), Dumitru Ursu (fost viceguvernator BNM), Leonid Talmaci (fost Guvernator al BNM).

Sursa: infotag.md

Noutăți similare