Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Monte dei Paschi di Siena scoate la vânzare credite neperformante în valoare de 28 miliarde de euro

Monte dei Paschi di Siena scoate la vânzare credite neperformante în valoare de 28 miliarde de euro Sursa foto: wikimedia.org

Monte dei Paschi di Siena, banca italiană în curs de a fi salvată de guvernul italian, a aprobat un nou plan de business la finalul săptămânii trecute, care implică vânzarea întregului său portofoliu de credite neperformante la un discount puternic, o mişcare care speră că o va ajuta să-şi lase în urmă trecutul cu probleme, relatează Ziarul Financiar cu referire la Marketwatch.

Boardul băncii a aprobat un nou plan care depinde în mare parte de vânzarea întregului său portofoliu de credite rele (28 miliarde de euro) către unul sau mai mulţi cumpărători. Banca intenţionează să vândă creditele la o medie de numai 25% din valoarea nominală a acestora.

În acest scop, banca ar urma să transfere credite rele către una sau mai multe firme nou create controlate de un fond de investiţii sau o altă companie care le-ar administra, a adăugat sursa citată. Monte dei Paschi încă se gândeşte dacă să deţină o participaţie minoritară în aceste firme.

Printre potenţialii investitori care se uită la portofoliul Monte dei Paschi se numără Lone Star Funds, Fortress Investment Group şi Pacific Investment Management al Allianz.

Cu noua strategie, banca italiană speră să obţină aprobarea Uniunii Europene pentru o injecţie de fonduri de stat de pană la 9 miliarde de euro care s-o ajute să-şi repare bilanţul. Anul trecut, banca a lansat un program similar de reduceri de costuri, implicând eliminarea a aproximativ 2.600 de locuri de muncă pentru diminuarea costurilor legate de personal cu aproximativ 9%, pe lângă închiderea a 500 de sucursale.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare