Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Moldova Agroindbank susţine evenimentul “UTM - 50 de ani de învăţământ superior ingineresc”

Moldova Agroindbank susţine evenimentul “UTM - 50 de ani de învăţământ superior ingineresc” Sursa foto: maib.md

BC “Moldova Agroindbank” SA s-a alăturat manifestărilor dedicate aniversării a 50 de ani a Universităţii Tehnice a Moldovei. Susţinerea în calitate de Partener General a evenimentelor legate de jubileul acestei instituţii legendare se înscrie în politica de Responsabilitate Socială Corporativă a MAIB, pentru care promovarea tinerilor, susţinerea ştiinţei şi inovaţiilor sunt priorităţi intacte în activitate.

Pe parcursul săptămânii aniversare - în perioada 20–25 octombrie 2014, vor fi organizate conferințe științifice și evenimente culturale, expoziții, vizite de studiu și ședințe festive.

Săptămâna jubiliară va culmina cu Adunarea festivă “50 de ani ai UTM”, ce va avea loc vineri, 24 octombrie, la Palatul Național “Nicolae Sulac”. La eveniment vor fi prezenți înalţi oficiali de stat, conducerea și colectivul profesoral al UTM, foști profesori și absolvenți remarcabili ai universității, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, savanţi, dar și invitați speciali din străinătate. În cadrul festivității va fi prezentat un film documentar realizat cu ocazia semicentenarului UTM, iar conducerea Universității Tehnice va prezenta un raport al activității acesteia de la înființare și până în prezent, subliniind  rolul și importanța învățământului tehnic superior din perspectiva dezvoltării economice a Republicii Moldova.

Adresând felicitări cu ocazia semicentenarului instituţiei, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC “Moldova Agroindbank” SA, Serghei Cebotari, a menţionat că acesta este un eveniment remarcabil nu doar în viaţa UTM, ci şi a întregii ţări, vizând, de asemenea, comunitatea ştiinţifică internaţională:

“Este incontestabilă contribuţia Universităţii Tehnice a Moldovei  la formarea intelectualităţii tehnice şi elitei ştiinţifice autohtone, la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan extern, în calitate de furnizor de inovaţii intelectuale. Mă bucur să remarc în context că între această prestigioasă instituţie de învăţământ superior şi Moldova Agroindbank sunt stabilite relaţii bune de parteneriat, care - sunt cert convins - vor cunoaşte o dezvoltare ascendentă în continuu”.

În suita evenimentelor dedicate celei de-a 50-a aniversări a UTM se înscrie un eveniment cu totul special, pregătit de către Moldova Agroindbank pentru tinerii amatori de muzică rock şi pop de calitate - Concertul aniversar studențesc în aer liber - “ENGINEERS FEST”.

Data, ora și locul desfășurării: 25.10.2014, intervalul 18.00 – 23.00, stadionul Complexului universitar Râșcani (UTM).

Gen: - Concert 100% LIVE, stiluri muzicale abordate: Rock alternativ, Pop, EDM Trap, electro alternative

Trupe/artiști:

Alternosfera – Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical: Rock alternativ.

Cătălin Josan & Alex Calancea Band: - Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical abordat: Pop, Soul, Pop-Rock, folclor stilizat.

Șuie Paparude – București, România. Gen muzical: electro alternative.

Luna Amară – Cluj Napoca, România. Gen muzical: Alternative Rock.

Echipa Black – Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical: EDM Trap

Acces gratuit!

Programul detaliat al evenimentului “UTM - 50 de ani de învăţământ superior ingineresc”.

Sursa: maib.md

Noutăți similare