Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636
Mâine: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

MAIB atenționează clienții despre tentative de sustragere via e-mail a datelor personale

MAIB atenționează clienții despre tentative de sustragere via e-mail a datelor personale Sursa foto: business2community.com

În urma mai multor sesizări de atacuri de tip phishing, BC „Moldova-Agroindbank” S.A. işi atenţionează clienţii să nu dea curs mesajelor primite prin poşta electronică (e-mail), prin care li se solicită să introducă datele de acces la conturile din Internet-banking.

Moldova-Agroindbank NU a trimis şi NU va trimite, sub nici un pretext, mesaje pe e-mail către clienţii săi: de verificare, de autentificare în sistemul Internet-banking.

Pentru a nu deveni victima unui asemenea atac MAIB atenționează asupra următoarelor:

  • Accesul la sistemul Internet-Banking al MAIB se efectuează doar de pe site-ul oficial al băncii www.maib.md.
  • Nu introduceţi datele Dvs de acces la Internet-Banking pe alte site-uri, chiar dacă acestea au interfaţă identică cu Internet-Banking al MAIB.
  • Dacă aţi sesizat că aţi introdus deja datele de acces pe un asemenea site, trebuie să accesaţi imediat contul Dvs de Internet-banking prin intermediul site-lui oficial al băncii www.maib.md şi modificaţi parola de acces pentru a împiedica persoanele cu intenţii ilegale/frauduloase să acceseze contul Dvs.

BC "Moldova-Agroindbank" SA reaminteşte clienţilor săi că banca nu solicită în nici o situaţie, informaţii confidenţiale prin email (Login ID, parola, date aferente cardului bancar, ş.a.).

Vedeți exemplu de e-mail trimis către clienți. Sursa: twitter.com/SanduCoica

 

Notă: Phishing reprezintă o formă de activitate frauduloasă/criminală care constă în obţinerea unor date confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau informaţii referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identităţii unei persoane sau a unei instituţii.

Sursa: maib.md

Noutăți similare