Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Moldova Agroindbank a inaugurat Centrul pentru tineri “MAIB Studio Avanti”

Moldova Agroindbank a inaugurat Centrul pentru tineri “MAIB Studio Avanti” Sursa foto: bancamea.md

BC Modova Agroindbank SA a inaugurat primul Centru pentru tineri, “MAIB Studio Avanti”, în domeniul financiar bancar din Republica Moldova.

Scopul centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuți cu noțiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile și produsele bancare.

Sala de formare este dotată cu tehnologie video, laptopuri, tablete, rețea wi-fi și altă tehnică performantă destinată sesiunilor de instruire. Programul Centrului Avanti prevede prezentări și un dialog deschis cu experții și specialiștii din domeniu.

Pentru tinerii deja implicați în afaceri vor fi organizate sesiuni dedicate serviciilor prestate de Moldova Agroindbank sau produselor oferite în parteneriat cu FIDA, RISP, PNAET etc. În special este vorba de liniile de creditare internaționale, la care are acces MAIB, în cadrul cărora mijloacele financiare sunt acordate în condiții preferențiale și cu parte de grant. Pentru tinerii care vor să se lanseze în afaceri vor fi organizate sesiuni pentru elaborarea unui plan de afaceri atractiv.

O atenție deosebită se va acorda copiilor de vârstă școlară, cărora prin intermediul jocurilor interactive li se va explica termenii elementari despre bani și economie.

Instruirile vor fi organizate gratuit, toate cheltuielile fiind acoperite de bancă.

Domnul Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, a declarat:

“Prin deschiderea acestui centru banca vine nu doar cu susținere financiară, vine cu experiență, vine cu tehnologii noi, vine cu explicații, vine cu un spațiu și condiții unde tinerii vor avea posibilitatea să cunoască tendințele pieței, să vadă cum se aplică cunoștințele teoretice în practică.”

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi noul design modern al Cardului Avanti destinat tinerilor, care se  combină perfect cu design-ul Centrului. Cardul este eliberat gratuit, fiind de o categorie mai înaltă de card Visa Clasic (anterior VISA Electron), dotat cu cip, deţine tehnologia contactless, precum şi tehnologia 3D Secure (tranzacţiile prin mediul virtual se efectuează cu utilizarea unei parole dinamice).

„În ţara noastră există o rezervă mare în ce priveşte utilizarea cardurilor. Astăzi, mai mult de 1,6 milioane de carduri sunt emise per sistem, dar tranzacţii la comercianţi, de facto, efectuează doar aproximativ 13% din posesorii de carduri, ceilalţi retrag numerar din bancomate. Aici este nişa, la care noi toţi trebuie să contribuim, inclusiv prin educarea financiară”, a specificat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” S.A.

La moment peste 32% din numărul total al clienților Moldova Agroindbank sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Adresa Centrului pentru tineri "MAIB Studio Avanti": mun. Chișinău, str. V. Alecsandi 115, în cadrul Filialei nr.1 Moldova Agroindbank.

Sursa: maib.md / bancamea.md

Noutăți similare

MULȚUMESC

Astăzi, în ziua de 31 ianuarie 2024, echipa bancamea.md dorește să spună MULȚUMESC tuturor oamenilor frumoși care au făcut ca acest proiect ...