Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Mizuho Bank (Japonia) renunță totalmente la fluxul de documente pe suport de hârtie

Mizuho Bank (Japonia) renunță totalmente la fluxul de documente pe suport de hârtie Sursa foto: japandailypress.com

Grupul financiar japonez Mizuho, inclusiv Mizuho Bank, a decis să treacă la un flux de documente fără hârtie, adică exclusiv în mod electronic. Pentru realizarea acestui scop, fiecare din cei 23.000 de angajați va primi câte o tabletă până în toamna anului 2015, scrie futurebanking.ru.

Compania tinde să schimbe acea cultură primitivă care este la moment în industria bancară, unde fiecare procedură este fixată pe suport de hârtie și necesită confirmare prin ștampilă. Refuzul de operațiuni pe hârtie va permite eficientizarea activității operaționale și micșorarea cheltuielilor grupului cu aproximativ 1 miliard de yeni japoneze (aproximativ $8 mln).

Se planifică ca în mod electronic să fie folosite toate documentele, inclusiv cele pentru ședințe și traininguri. După ce tablete vor primi toți angajații companiei, va începe dezvoltarea sistemului de casier electronic pentru clienții băncii.

Clienții vor putea să completeze documentele pentru deschiderea contului și transferului de fonduri direct de pe tabletă. În afară de aceasta, dacă ei vor dori să contracteze un credit direct de la punctul de vânzare (locul procurării), aceștia vor putea să ia legătura cu managerul de clienți prin intermediul legăturii video de pe tableta personală.

Acesta este primul caz amplu din sfera bancară de înlocuire a calculatoarelor de lucru cu tablete.

Sursa: futurebanking.ru

Noutăți similare

FMI: 9 bănci mari ar putea avea probleme cu profitabilitatea

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că unele dintre cele mai mari bănci din lume, printre care Deutsche Bank, Citigroup şi câteva instituţii de credit din Japonia, ar putea avea probleme în anii care vin, ca să rămână suficient de profitabile. Fondul Monetar ...