Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Ministrul Finanțelor: "Veniturile persoanelor fizice din depozitele bancare în 2015 nu se vor impozita"

Ministrul Finanțelor: Sursa foto: infomoldova.net

Veniturile persoanelor fizice din depozitele bancare în 2015 nu se vor impozita, anunță Infotag cu referire la declarația ministrului Finanțelor al Republicii Moldova.

Solicitat de corespondentul agenţiei „INFOTAG” ministrul Finanţelor, Anatol Arapu (foto), a spus că Guvernul a acceptat să prelungească această înlesnire cu încă un an, pentru a menţine atractivitatea pentru ca populaţia să deschidă depozite la bănci.

„Această înlesnire vizează doar persoanele fizice, iar veniturile persoanelor juridice din deschiderea depozitelor la bănci se vor impozita”, a spus ministrul.

Potrivit spuselor sale, Politica bugetar-fiscală pentru 2015 prevede înlesniri la impozitarea deţinătorilor de valori mobiliare de stat.

„Veniturile obţinute din cumpărarea VMS în anul curent, ca şi depozitele populaţiei în bănci, nu se vor impozita”, a spus ministrul.

Vorbind despre perspectivele de semnare de către Guvernul a Memorandului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Anatol Arapu a spus că în prezent din partea Moldovei se face tot pentru ca în scurt timp să fie purtate negocieri cu Fondul şi de a avea un proiect coordonat al noului Program cu FMI.

Întrebat de corespondent despre termenii în care prin cea mai optimă variantă se va putea ajunge la semnarea Memorandumului, ministrul Finanţelor a dat de înţeles că totul se face în regimul care permite pregătirea şi aprobarea Programului de cooperarea până la vacanţa de vară.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare