Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Miniștrii economiei și de finanțe din țările UE au pus capăt secretului bancar

Miniștrii economiei și de finanțe din țările UE au pus capăt secretului bancar Sursa foto: theguardian.com

Miniștrii economiei și de finanțe din cele 28 de state membre UE au hotărât să pună capăt secretului bancar. Convenind un acord privind schimburile automate de informații, ei au dat o lovitură majoră evaziunii fiscale, scrie incomemagazine.ro.

"Nici un cetățean nu va mai putea deschide un cont într-un stat al Uniunii, sperând să-și ascundă, astfel, veniturile de autoritățile fiscale", a declarat purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru fiscalitate, Emer Traynor, citat de cotidianul Les Echos.

O satisfacție după luni de negocieri între statele membre pentru a ajunge la standardul OCDE, care prevede schimb automat de informații între marile capitale începând din 2017. Acest acord, definit la nivel mondial, acoperă toate veniturile financiare: plus valoarea, câștigurile de capital, dividende, dobânzi și venituri imobiliare.

Până acum, transparența s-a oprit la declarațiile de rigoare completate de non-rezidenți. Luxembourg și Austria au refuzat să meargă mai departe de această directivă a UE. Într-un final, cele două state au acceptat propunerea Comisiei Europene de a se alinia exigențelor OCDE.

Totuși, dacă 27 de state s-au angajat să aplice noile norme din 2017, Austria a obținut o derogare până în 2018.

Sursa: incomemagazine.ro

Noutăți similare