Mesajul oficial al Visa Europe referitor la funcționarea sistemului de plăți pe teritoriul Greciei

Mesajul oficial al Visa Europe referitor la funcționarea sistemului de plăți pe teritoriul Greciei Sursa foto: cardswitcher.co.uk

Băncile elene vor fi închise până pe data de 7 iulie 2015. Guvernul elen a publicat decretul care confirmă că băncile vor fi închise de astăzi (29 iunie 2015) și se vor deschide marți, 7 iulie 2015. Controlul capitalului va fi impus până pe 7 iulie, aceasta însemnând limitarea cantității de bani ce poate fi retrasă din bănci, anunță un comunicat al Visa Europe în care compania relatează detalii despre funcționarea sistemului de plăți pe teritoriul Greciei. Vedeți în continuare conținutul acestuia.

Restricțiile la bancomate

Pentru posesorii de carduri emise de băncile elene: retragerile de la bancomate vor fi limitate la 60 euro pe zi pentru această perioadă.

Pentru posesorii de carduri emise de băncile străine (non-greci): Restricția de 60 euro nu se aplică pentru retragerile de pe cardurile emise de băncile străine. Pentru posesorii de carduri emise în afara Greciei aceasta înseamnă că pot fi utilizate la bancomate în limita obișnuită a băncii lor (emitente).

Sistemul de plăți cu cardurile Visa

Plățile prin intermediul cardurilor Visa continuă să funcționeze normal și cardurile ar trebui să fie acceptate la punctele de vânzare (magazine, restaurante etc.). pentru retragerile de la bancomate pe teritoriul Greciei – în limitele impuse de decretul guvernului elen, descrise anterior.

Opinia Visa Europe

Pentru posesorii de carduri emise de băncile elene.

“Banca Națională a Greciei a introdus controlul asupra sistemului de bancomate, limitând retragerile la 60 de euro pe zi. Sistemul de plăți Visa continuă să funcționeze în regim normal și cardul Dvs. ar trebui să fie acceptat la punctele de vânzare (magazine, restaurante etc.), iar pentru retragerile de la bancomate – în limitele impuse. Unele magazine continuă să ofere serviciile Visa cash-back pentru deținătorii eleni de carduri. Noi continuăm să lucrăm cu autoritățile pentru a minimiza pierderile/inconveniențele pentru consumatori.”

Pentru posesorii de carduri emise de băncile străine (non-greci)

“Banca Națională a Greciei a introdus controlul asupra sistemului de bancomate, care se aplică doar pentru posesorii eleni de carduri. Posesorii de carduri emise de băncile din afara Greciei ar trebui să facă retrageri în limitele obișnuite stabilite de banca lor. Sistemul de plăți Visa continuă să funcționeze în regim normal și cardul Dvs. ar trebui să fie acceptat la punctele de vânzare (magazine, restaurante etc.), iar pentru retragerile de la bancomate – în limitele impuse. Noi continuăm să lucrăm cu autoritățile pentru a minimiza pierderile/inconveniențele pentru consumatori. Orice persoană care întâmpină probleme, trebuie să contacteze banca lor emitentă, care ar putea să aranjeze un transfer electronic către o unitate de schimb, hotel sau altă entitate economică. Visa Global Card Assitance Service ar putea ajuta clienții să obțină numerar de urgență, cu permisiunea băncii emitente a cardului.”

Sursa: www.visaeurope.com

Noutăți similare