Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

MasterCard: Tehnologia contactless este disponibilă în 63 de țări, dintre care 34 din Europa

MasterCard: Tehnologia contactless este disponibilă în 63 de țări, dintre care 34 din Europa Sursa foto: heraldsun.com.au

MasterCard a anunțat că tehnologia contactless este acum disponibila în 63 de țări din toată lumea, dintre care 34 din Europa, inclusiv în 7 noi țări, din 2013: Azerbaidjan, Finlanda, Irlanda, Macedonia, Moldova, Muntenegru și Olanda.

Cardurile și dispozitivele contactless MasterCard și Maestro sunt emise de peste 220 de instituții financiare din Europa și pot fi utilizate în aproximativ 2 milioane de locații ale comercianților din toată lumea, reprezentând o creștere anuală de peste 180% scrie nocash.info.ro cu referire la un comunicat de presă al instituției.

De asemenea, față de 2012, în cursul anului trecut, numărul tranzacțiilor contactless a crescut de peste 3 ori, în Europa, iar volumul acestor tranzacții a crescut de 4 ori.

Javier Perez, președintele MasterCard Europe, explică:

“Cifrele prezentate astăzi arată cum plățile contactless au ajuns la nivel de masă în mai multe țări. În afară de faptul că este preferată de utilizatori din toată Europa, și retailerii văd avantajul acestei modalități de plată – la unii comercianți, peste 50% dintre tranzacții sunt contactless, simplificând și făcând tranzacțiile mai sigure pentru toată lumea. Tranziția la contactless ne ajută, în plus, să continuăm să încurajăm utilizarea plăților mobile. La finalul Q4 2013, aveam 50 de programe NFC în derulare în Europa.”

• În Polonia și Cehia, aproximativ una din trei tranzacții cu un card MasterCard și Maestro este contactless, impulsionată de dezvoltarea la nivel de masă a cardurilor și a terminalelor contactless, dar și de campanii de marketing.

• În Spania, MasterCard și Banca Sabadell au anunțat un proiect pilot al HCE (Host Card Emulation), care a permis efectuarea de plăți contactless cu telefonul mobil, fără utilizarea unui element securizat.

• În Germania, MasterCard a anunțat un parteneriat între Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone și TREVICA (o companie deținută de MasterCard), pentru a crea o nouă platformă mobilă și a grăbi dezvoltarea plăților mobile în Germania.

• În Ungaria, un studiu Bell Research din 2013, despre proiectul pilot MasterCard Mobile NFC Wallet, confirmă că tehnologia NFC este folosită foarte mult pentru plăți, ca și pentru acumularea de puncte de loialitate. Aproape 20% dintre respondenți și-au folosit portofelul mobil NFC cel puțin o dată pe zi, iar majoritatea dintre aceștia au colectat și puncte de loialitate pentru cumpărăturile făcute.

• În Marea Britanie, MasterCard s-a asociat cu Weve, joint venture-ul format din cei mai mari 3 operatori de telefonie mobila: EE, O2 și Vodafone. Acest parteneriat va pune în valoare expertiza Weve în domeniul telefoniei, alături de abordarea inovatoare în domeniul plăților, pe care o are MasterCard, și de relațiile cu instituțiile financiare partenere din UK, reușind să facă plățile mobile contactless posibile pentru 80% dintre consumatorii britanici. În plus, EE (Everything Everywhere) a lansat serviciul său mobil NFC pe piața din Marea Britanie.

• În Elveția, cei mai mari retaileri din țară sunt în curs de implementare a plăților contactless în mii de locații comerciale. Plata contactless fiind adoptată și în parcări, restaurante fast-food și în transportul comun, aceste noi proiecte contribuie la creșterea plăților contactless în țară.

• În Rusia, persoanele care fac naveta vor putea călători mai rapid și mai ușor, odată cu lansarea unui proiect pilot de plăți contactless, la automatele de bilete de la metroul din Moscova. MasterCard, împreună cu Departamentul de Transport și Dezvoltare a Infrastructurii de Transport Rutier din Moscova, Metroul Moscova și Sberbank au făcut plățile contactless posibile în 10 stații de metrou din Moscova, la 64 de automate de bilete.

• În Olanda, după un proiect de plăți mobile NFC de succes, derulat în orașul Leiden în 2013, ING Bank a anunțat recent că, începând cu 15 aprilie 2014, toți posesorii de carduri ING vor putea să facă plăți contactless de pe cardurile Maestro.

• În Austria, majoritatea băncilor au început deja să activeze funcția contactless pe portofoliile lor de carduri de debit Maestro, în momentul înnoirii acestora, punând astfel la dispoziția celor mai mulți posesori de carduri din țară facilitatea de plată rapidă.

În Republica Moldova tehnologia contactless a fost lansată pe piață la sfârșitul anului 2013, prin intermediul MasterCard și Unibank, care la moment este singura bancă din țară care emite carduri contactless.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...