Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

MasterCard promite că va institui acceptarea plăților contactless ca standard până în 2020

MasterCard promite că va institui acceptarea plăților contactless ca standard până în 2020 Sursa foto: flickr.com/photos/mastercardnews/

MasterCard a anunțat că va institui acceptarea plăților contactless ca standard până în 2020, pentru comercianții care acceptă cardurile MasterCard® si Maestro® în Europa, oferind asigurări că, până în 2020, consumatorii vor putea plăti cu cardurile contactless și dispozitivele NFC la orice terminal POS din Europa, scrie nocash.info.ro.

“Europenii pot deja utiliza cardurile contactless sau face plăți mobile prin conexiune NFC în 36 de țări din Europa, iar entuziasmul lor pentru această metodă de plată sigură și simplă este evident” – a declarat Javier Perez, Președinte MasterCard Europe.

În următorii 5 ani, livrările de telefoane mobile NFC vor fi de 4 ori mai mari, conform IHS Technology. De asemenea, se preconizează că până în 2018, 2 din 3 telefoane vor avea o conexiune NFC.

MasterCard stabilește termenele de conformare, oferind un avans de timp suficient pentru ca ciclul de viață obișnuit al unui terminal să fie asimilat. Astfel, terminalele POS existente pot fi înlocuite la sfârșitul ciclului de viață, însă nu mai târziu de 1 ianuarie 2020, în vreme ce terminalele POS noi trebuie să adere la noul standard de implementare, începând cu 1 ianuarie 2016.

Ilustrând rapiditatea cu care această tehnologie este adoptată de consumatori, un studiu despre plățile contactless realizat de Prime Reseach, în perioada 1 noiembrie 2013 – 30 aprilie 2014, a confirmat că posesorii de carduri se așteaptă ca toți comercianții să implementeze noua tehnologie.

Conform studiului Prime, țările din Europa aflate pe primele locuri în funcție de entuziasmul consumatorilor de a folosi plățile contactless și a le integra în rutina lor zilnică sunt Marea Britanie, Polonia, Rusia, Italia, Ungaria și Franța. În Marea Britanie, consumatorii consideră că acceptarea plăților contactless și viteza cu care comercianții vor adopta această tehnologie va fi un factor diferențiator.

Chris Kangas, Director plăți contactless MasterCard Europe, a concluzionat:

“Numai in 2013, numărul tranzacțiilor contactless cu MasterCard și Maestro din Europa s-a triplat, iar volumul acestor tranzacții a crescut de 4 ori. Utilizatorii tehnologiei contactless ne spun pe rețelele de socializare că adoră să facă plăți contactless și își doresc să le poată realiza mai des. Anunțul de astăzi era necesar în industria de plăți, pentru că stabilește următoarea piatră de hotar în domeniul contactless.”

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...